ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Να χάσουν τα ακίνητά τους κινδυνεύουν ιδιοκτήτες σε 111 περιοχές από 34 νομούς σε όλη την επικράτεια και αυτό γιατί, αν δεν δηλώσουν εντός τριμήνου από την ημερομηνία οριστικοποίησης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου τις 35.000 ιδιοκτησίες που φαίνονται σήμερα ως «αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα» ή έχουν δηλωθεί με λανθασμένα στοιχεία, θα περάσουν μια για πάντα στην κυριότητα του Δημοσίου.
Βέβαια, το γεγονός ότι μέχρι το 2013 το Δημόσιο δεν υποχρεούτο να δηλώσει την περιουσία του στο Κτηματολόγιο φανερώνει ότι κάποια από τα «αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα» δεν αποκλείεται να είναι ήδη του Δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των δικαιωμάτων στις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες ανέρχεται στο 1 εκατ. 150 χιλ., πράγμα που σημαίνει ότι σε μια ιδιοκτησία μπορεί να περιλαμβάνονται περισσότεροι από ένας ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση τριών μηνών στην προθεσμία οριστικοποίησης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου αφορά αποκλειστικά τις περιοχές στις οποίες αυτή λήγει εντός του 2018. Υπενθυμίζεται ότι από τις 30 Ιανουαρίου 111 κτηματολογικά γραφεία συμπληρώνουν 14 χρόνια λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι «κλειδώνουν» οι αρχικές εγγραφές των αγνώστου ιδιοκτήτη ακινήτων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα μετά την πάροδο της ημερομηνίας να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε πρόσφυγές.
Για παράδειγμα, στην Αττική μεταξύ άλλων περιοχών κίνδυνος υπάρχει στα Βριλήσσια, όπου η οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών λήγει στις 19 Φεβρουαρίου και με την τρίμηνη παράταση οι ιδιοκτήτες μπορούν να δηλώσουν τα ακίνητά τους έως και τις 19 Μαΐου. Αν η ημερομηνία παρέλθει, χάνεται κάθε νόμιμο δικαίωμα. Η ίδια λογική ισχύει και στη Θεσσαλονίκη, όπως π.χ. στη Θέρμη όπου η οριστικοποίηση λήγει στις 6 Δεκεμβρίου και έτσι παρατείνεται μέχρι τις 6 Μαρτίου του 2019.
Ακόμα, κίνδυνος υπάρχει σε Αιτωλία και Ακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αρτα, Πάτρα, Δράμα, Πάτμο, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Ζάκυνθο, Ηλεία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Καβάλα, Καστοριά, Κεφαλληνία, Κιλκίς, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λευκάδα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Φλώρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages