ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΚΟΥΤΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΚΟΥΤΗΣ

Τους τρεις μέγιστους φωστήρες των γραμμάτων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΣ με τον μεγάλο αρχιερατικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας. 
Αμέσως μετά την ακολουθία με δεήσεις υπέρ των 3 Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική ομιλία από την εκπαιδευτικό Αιμιλία Βλάχου με θέμα « οι 3 ιεράρχες φάροι διαπαιδαγώγησης των νέων», εστιάζοντας στο θέμα της Παιδείας και της Ανθρωπιάς που με την εξωστρέφεια που είχαν φώτισαν τον τότε αρχαίο κόσμο οι 3 μεγάλες Ιεράρχες των Γραμμάτων.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας μας οι οποίοι τίμησαν την μεγάλη εκδήλωση τιμώντας τους τρεις ιεράρχες με την δέουσα κατάνυξη.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Τριφυλίας με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ιωάννη Μερκούρη και αξιωματούχων του Δήμου, τίμησαν με το Βραβείο Αριστείας 2 άξιους πρεσβευτές της Κυπαρισσίας στο χώρο των γραμμάτων που στέκονται ως φανάρι πολιτισμού στην Τριφυλία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, καθώς νωρίτερα η κα Κωσταντέλου αναφέρθηκε στην συγγραφική τους δραστηριότητα αλλά και την έμπρακτη απόδειξη Παιδείας που παρείχαν στον τόπο μας.
Συγκεκριμένα τιμήθηκε ο συγγραφέας και ιστοριοδίφης Δημήτρης Στρατικόπουλος- ο οποίος είχε ασχοληθεί με τα κοινά συγγράφοντας 9 βιβλία με επίκεντρο την Κυπαρισσία- καθώς επίσης και τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Στάθη Κακούτη, ο οποίος αποτελεί ένα φάρο για την δημοτική ιστορικά και παράδοσή μας. Εμφανώς συγκινημένοι τα τιμώμενα πρόσωπα ευχαρίστησαν τον Δήμο για την αναγνώριση των έργων του, αφήνοντας μια παρακαταθήκη στην ιστορική πόλη της Κυπαρισσίας που αγάπησαν. Να τονίσουμε ότι οι τιμώμενοι είναι συνεργάτες της τοπικής ιστοσελίδαςkyparissianews.com  και της εφημερίδας ΦΩΝΗ που έχουν αρθοργραφήσει επί σειρά ετών. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages