ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ

Κάλεσμα συμμετοχής με τα αγροτικά τους μηχανήματα στη συγκέντρωση την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στο σταθμό της Μεσσήνης, απευθύνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης. Σε ανακοίνωσή του, συγκεκριμένα, αναφέρει: «Αγρότη, Αγρότισσα, Λαέ του Δήμου Μεσσήνης, Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ζεσταίνουμε τις μηχανές, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, βγαίνουμε για άλλη μια φορά στο δρόμο. Μέσα από τον Σύλλογο μας, οργανωμένα και συντεταγμένα, όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, μπαίνουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Όλοι και όλες δίνουμε την μάχη! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενημέρωση και την αγωνιστική ενεργοποίηση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, με στόχο τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στα μπλόκα. Την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 6 το απόγευμα, στο σταθμό της Μεσσήνης κάνουμε την αρχή του αγώνα μας. Και αυτή η μάχη στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και, γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απέναντι στα μπλόκα που θα στήσουμε θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. 
Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν' αρπάξουν τη γη και το βιός μας. Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, εργαζόμενοι, μικροί ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους. Με το που ανακοινώθηκε ότι ξεκινάμε νέες κινητοποιήσεις άρχισε η επίθεση ενάντια στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σ' αυτή την πολύπλευρη και ολομέτωπη επίθεση συμμετέχουν η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, τα άλλα κόμματα που δεν θέλουν τέτοιου είδους αγροτικούς - λαϊκούς αγώνες, ΜΜΕ που εξυπηρετούν ύποπτες και ύπουλες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών. 
Ξανακούμε τα γνωστά προβοκατόρικα λόγια περί "κομματικών κινητοποιήσεων", περί "παρέας του Μπούτα που ξεπουλάει τους αγώνες", κ.ά. Όλα αυτά και άλλα πολλά παρόμοια που θα ακουστούν τις επόμενες μέρες, στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, να υπονομεύσουν τη μαζικότητα και τη δυναμική των μπλόκων, να υποκινήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» κατά των αγωνιζόμενων αγροτών. Την περιμέναμε αυτή την επίθεση, δεν μας φοβίζει και, με την συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, είμαστε σε θέση να την αντιμετωπίσουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages