ΞΙΦΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΞΙΦΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ...

ΣΟΒΑΡΕΣ τοποθετήσεις για θέματα μείζονος σημασίας έθεσαν στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας με ερωτήσεις δημοτικοί σύμβουλοι καθώς η καθημερινότητα αποτελεί προτεραιότητα για τους δημότες όπως τονίστηκε.
Από την μείζονα μειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κουτσούλης ανέφερε ότι "ερχόμαστε 1 φορά το μήνα και η συζήτηση αναλώθηκε ήδη με το Μακεδονικό ζήτημα, με την εικόνα που αντικατροπτίζει το Σώμα να μην κολακεύει την εικόνα που αποτυπώνεται πρός το έξω" τονίζοντας ότι "επομένως να μην κάνουμε πολιτική της κολοτούμπας καθώς από το 2010 η χώρα τελεί υπό κηδεμονία". 
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Σε ότι αφορά τη Τριφυλία έθεσε θέματα για το Λιμάνι από το 2013 ρωτώντας τον Δήμαρχο αν σκέφτεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη για τα ποσά που σπαταλήθηκαν στο βρόντο ως δημόσιο έργο, φοβούμενος ότι το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο κάνοντας μνημόσυνο. Έθεσε το θέμα των ιστορικών κτιρίων στην Άνω Πόλη που καταρρέουν, την αναστήλωση του κάστρου που δεν προχώρησε, τις αναπάντητες ερωτήσεις για την ΔΕΥΑΤ καυτηριάζοντας το θέμα των γεωτρήσεων στους Γαργαλιάνους για την χρηματοδότηση αγωγού ιδιώτη χωρίς απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης. Για το θέμα του Γενικού διευθυντή εκτίμησε ότι ήταν φωτογραφική διάταξη καθώς έλειπε μόνο το όνομα, ενώ επαίνεσε την προσπάθεια του κ. Τάσου Αδρακτά που εκταμίευσε πόρους για τον σύνδεσμο Τέλλος Άγρας.
ΠΥΡΙΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΔΙΤ
Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής κίνησης κ. Ιωάννα Μαραβελή έθεσε το θέμα "αποφάσεων του Δ.Σ. το 2012 και 2014 για την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά τελικά η Δημοτική αρχή αδράνησε μέχρι οδηγηθούμε στο ΣΔΙΤ" για να προσθέσει ότι "το ΣΔΙΤ δεν μας ενοχλεί, τα ΣΔΙΤ άλλων Δήμων μας ενοχλούν". Για το λιμάνι τόνισε ότι "δόθηκαν το 2016 τα ποσά μέσω του κ. Χαρίτση για συγκεκριμένο έργο, με βάση μελέτη του 2014 για συγκεκριμένη κατάσταση οπότε τώρα άλλο έργο πρέπει να καλύψουμε λόγω των ζημιών που υπέστη". 
Για τις γεωτρήσεις εκτίμησε ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν "προκαλούν ανευθυνότητα του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ μετά τις αποκαλύψεις που δεν είχε την ευθιξία να εκδώσει μια ανακοίνωση για τους πολίτες των Γαργαλιάνων" ενώ τις έκανε εντύπωση ότι η απόφαση για την γεώτρηση δεν επικυρώθηκε πότε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ ενώ δεν υπάρχει έγγραφο παραχώρησης μεταξύ του ιδιώτη και του Δήμου, κριτικάροντας την ανάλυση του νερού η οποία δεν έχει συγκεκριμένη περιγραφή για το δείγμα! Τέλος κριτίκαρε την συζήτηση για το Μακεδονικό καθώς το Δ.Σ. κλήθηκε να λάβει απόφαση για την..εξωτερική πολιτική της χώρας...
Η ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...
Ο Σαράντος Κουκούμης από την ΛΑΙΚΗ συσπείρωση έθιξε το θέμα με τα οικόπεδα στο ΣΔΙΤ λέγοντας ότι από "την αρχή μιλούσαμε για παιχνίδι σε βάρος του λαού και υπέρ των εργολάβων, με το τίμημα να φορτώνεται ο πολίτης λόγω των υπέρογκων σχεδιασμών για την κεντρική διαχείριση και μεταφορά των σκουπιδιών". Υπογράμμισε ότι "φοβόμαστε ότι θα καταστραφεί ολοσχερώς το λιμάνι με πλήρη αδράνεια του δήμου, ενώ για το κατάντημα θα ήταν ευχής έργο να δούμε τους αλιείς να διαμαρτύρονται απορώντας με τα χρήματα που υπάρχουν τι σόι λιμάνι θα επισκευαστεί".
Σε άλλο σημείο για την ύδρευση επισήμανε ότι "δεν φροντίσουν οι αρμόδιοι ώστε οι κάτοικοι να έχουν υγιές νερό και πόσιμο, αλλά να μπαλώσουν το πρόβλημα με πρόχειρες γεωτρήσεις και άφαντες αναλύσεις υδάτων". 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages