ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΡΙΑΚΗ χαρακτηρίζει την κατάσταση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (στις νοσηλευτικές μονάδες της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας), το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Μεσσηνίας (Σ.Ε.Ι.Ε.Σ.Υ.Ν.Μ.), με έγγραφό του προς το υπουργείο Υγείας, με κοινοποίηση στην 6η Υ.Π.Ε. το διοικητή και τα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Ν. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου και τους προέδρους των Ενώσεων.
Στο έγγραφο με θέμα «Ιατρικό προσωπικό Γ.Ν. Μεσσηνίας», που υπογράφει η πρόεδρος του Σωματείου Ε. Γεωργιοπούλου, αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί στις νοσηλευτικές μονάδες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά, με τις σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που έχει μειωθεί δραματικά.
Αναφέρει το έγγραφο των γιατρών που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας:
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Γ.Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
«Η κατάσταση στο Γ.Ν. Μεσσηνίας (N.M. Καλαμάτας και N.M.  Κυπαρισσίας) είναι οριακή τόσο για τους ασθενείς όσο και για το υγειονομικό προσωπικό, που εργάζεται σε αυτό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του Νομού Μεσσηνίας αυξάνεται σημαντικά.
Τους τελευταίους μήνες έχει συντελεστεί δραματική μείωση του αριθμού των υπηρετούντων ιατρών στο Γ.Ν. Μεσσηνίας, σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως Παθολογία, Καρδιολογία, Χειρουργική. Αναμένεται περαιτέρω μείωση τους επόμενους μήνες και σε άλλες ειδικότητες όπως π.χ. Παιδιατρική. Ο αριθμός των υπηρετούντων ιατρών είναι δραματικά μικρός, τόσο μικρός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών και για την υγεία των ιατρών.
Οι αιτίες είναι γνωστές σε όλους˙ συνταξιοδοτήσεις ιατρών, μη ανανέωση συμβάσεων επικουρικών ιατρών, μείωση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού , εξαιρετικά αργή διαδικασία πλήρωσης προκηρυγμένων θέσεων, το γνωστό φαινόμενο έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών, παραιτήσεις ιατρών ,μετακινήσεις ιατρών σε άλλα Νοσοκομεία εντός και εκτός 6ης  Υ.Π.Ε. (γιατί άραγε;) κ.ά.
Η αυτόνομη λειτουργία σε ιατρικό προσωπικό του Τ.Ε.Π. της N.M. Καλαμάτας, η οποία θα έδινε μια ανάσα, παρά τις εξαγγελίες της Διοίκησης για το αντίθετο, θα αργήσει… Πριν ενάμιση χρόνο προκηρύχθηκαν (9) εννέα θέσεις ειδικευμένων ιατρών για το ΤΕΠ. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για (7) επτά από αυτές. Σήμερα έχει κριθεί μόνο (1) μία και αναμένεται ο διορισμός της. Οι υπόλοιπες (6) έξι βρίσκονται στη διαδικασία κρίσεως. Χρονοδιάγραμμα διορισμού άγνωστο…
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Μ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο ένας και μοναδικός εφημερεύων Παθολόγος σε ενεργό εφημερία είναι καθημερινά υπεύθυνος για σαράντα νοσηλευόμενους ασθενείς στην Παθολογική Κλινική, για τους ασθενείς που προσέρχονται στο Παθολογικό τμήμα του ΤΕΠ, για τις διακομιδές βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών σε άλλα Νοσοκομεία εκτός Νομού Μεσσηνίας κ.ά.
Ο ένας και μοναδικός χειρουργός σε ενεργό εφημερία (ενίοτε δυο) είναι υπεύθυνος για τους νοσηλευόμενους ασθενείς στη Χειρουργική Κλινική, για τους ασθενείς που προσέρχονται στο Χειρουργικό Τμήμα του ΤΕΠ, για τις επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις κατά την διάρκεια της εφημερίας (όσο χρόνο διαρκούν οι χειρουργικές επεμβάσεις το Τ.Ε.Π. και το υπόλοιπο νοσοκομείο μένει χωρίς χειρουργό γιατί και ο δεύτερος χειρουργός είτε βρίσκεται σε ενεργό εφημερία ή ετοιμότητα που είναι το σύνηθες, μπαίνει στο χειρουργείο), για τις διακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών και βαρέως πασχόντων του χειρουργικού τομέα κ.ά.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ N.M. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Δεν μπορεί να καλυφθεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών ούτε για την Παθολογική Κλινική, ούτε για τη Χειρουργική Κλινική , ούτε για το Αναισθησιολογικό Τμήμα. Για τις εφημερίες των άλλων τμημάτων τα λόγια περισσεύουν…
Πρέπει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα Ιατρικά Τμήματα του N.M. Μεσσηνίας οι υπηρετούντες ιατροί εκτελούν εφημερίες καθ’ υπέρβαση του Νόμου, με ή χωρίς τη συναίνεσή τους. Η υπερεργασία αυτή ενέχει σημαντικούς κινδύνους για ασθενείς και ιατρούς. Οι αντοχές μας εξαντλούνται…
Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση του Γ.Ν. Μεσσηνίας με επικουρικό ιατρικό προσωπικό ή την μετακίνηση προσωπικού από άλλες δομές του Ε.Σ.Υ. και την προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages