ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Όπως είπε ο κ. Θεοδωριακάκος, με τη νομοθετική ρύθμιση θα δίνεται η πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη στην οικονομική επιτροπή, στην επιτροπή ποιότητας ζωής, στα νομικά πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Επίσης θα ενθαρρύνονται συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει σε αυτές η παράταξη του δημάρχου ή του περιφερειάρχη. Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε τη βούληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να αναβαθμίσει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης» και να καταστεί «πυλώνας ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, να υποδεχθεί επενδύσεις» που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Συναρτώντας μ’ αυτό και το γεγονός ότι «έχουμε τέσσερα καθαρά χρόνια» που δεν μεσολαβεί εκλογική αναμέτρηση έκανε λόγο για «χρυσή ευκαιρία να πετύχουμε την άνοιξη στην αυτοδιοίκηση».
Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε επίσης ότι σε δεύτερη φάση και μετά από «εξαντλητικό», όπως είπε χαρακτηριστικά, διάλογο με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και τις νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που θα αναλάβουν την 1η Σεπτεμβρίου, θα προβεί στην επεξεργασία και κατάθεση μιας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης μέσω της οποίας θα απλοποιείται η λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και θα ξεκαθαρίζονται ζητήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες τόσο με το κράτος όσο και μεταξύ του Α’ και Β΄ βαθμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages