Στην Ήπειρο για τα σκουπίδια ο Νίκας, δεσμεύεται για λύση στην Πελοπόννησο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Στην Ήπειρο για τα σκουπίδια ο Νίκας, δεσμεύεται για λύση στην Πελοπόννησο!

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου, το οποίο λειτουργεί ήδη, αν και οι διαδικασίες γι’ αυτό, έτρεξαν πολύ μετά τις δικές μας, προκειμένου να καταγράψει τυχόν προβλήματα και όλα τα δεδομένα, αφού το θέμα αυτό, είναι το πιο σοβαρό για την Περιφέρειά μας, με τον ίδιο να δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια. «Πράγματι, αυτήν την εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης, θα μεταβώ στα Γιάννενα όπου θα επισκεφθώ το εργοστάσιο που υπάρχει εκεί για την Ήπειρο. Για το δικό μας εργοστάσιο, το μόνο που γνωρίζω, είναι πως υπάρχουν κάποιες εμπλοκές και ζητήματα, ιδιαίτερα μετά την τελευταία απόφαση της επιτροπής.
Η ΣΔΙΤ είναι μια διαδικασία που πρέπει να συνεχιστεί! Ξέρω τις αλλαγές που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης, όμως έχουμε εγκεκριμένα 68 εκατ. ευρώ που δεν πρέπει να τα χάσουμε», ανέφερε σε όλους τους τόνους ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας πως πρέπει γρήγορα, ακόμη και… δια της σπάθης, να κοπεί ο «Γόρδιος Δεσμός»…!
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
«Δυστυχώς, πολλοί τουρίστες, εγκαταλείπουν την Πελοπόννησο εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει στη Μάνη, την Οιχαλία, αλλά και άλλες περιοχές εκτός Μεσσηνίας, όπως το πόρτο Χέλι», ανέφερε και τόνισε πως χωρίς τους Δήμους, δεν μπορεί να γίνει κάτι. «Υπήρξαν κάποιες υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που πρέπει να τηρηθούν. Δε θα θέσουμε σε κίνδυνο τα χρήματα που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα 68 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία έχει εγκρίνει τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι  τώρα, είναι άλλες οι τάσεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων», δήλωσε και επεσήμανε πως πολύ σύντονα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα και σε κεντρικό επίπεδο. «Θα υπάρξουν λύσεις πάρα πολύ σύντομα, δε θα αφήσουμε τον τόπο να πορεύεται σε αυτήν την κατάσταση», είπε καταληκτικά, ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει συναντηθεί ήδη και με τον διευθυντή ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD), Γιώργο Κρεμλή.
Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages