Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά μας έχουν τις ικανότητες» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά μας έχουν τις ικανότητες»

Άκρως ενδιαφέροντα τα όσα σημείωσε φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος. Ο διακεκριμένος καθηγητής αεροδιαστημικής μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις και τα νέα δεδομένα στο πεδίο του διαστήματος, με τις προετοιμασίες για την αποστολή στον Άρη αλλά και τη δημιουργία μόνιμης βάσης στη Σελήνη να βρίσκονται στο επίκεντρο. 
Ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, που την περίοδο αυτή βρίσκεται στη Μεσσηνία, αναφέρθηκε παράλληλα και στα όσα η NASA ετοιμάζει, μίλησε για την ιδιωτικοποίηση του διαστήματος που έχει ξεκινήσει, αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, εκεί όπου η μικροδορυφόροι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο διακεκριμένος καθηγητής αεροδιαστημικής, αναφέρθηκε παράλληλα και στον λ-SAT, τον ελληνικό μικροδορυφόρο και την πρώτη επίσημη ελληνική αποστολή που έφερε την δική του σφραγίδα, καταφέρνοντας ο λ-SAT να πετύχει στον εκπαιδευτικό, εμπορικό και επιστημονικό τομέα. 
«Τα παιδιά μας έχουν τις ικανότητες» τόνισε ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές του στην Καλαμάτα και στις προσπάθεια που έγιναν για να δημιουργηθεί εδώ διαστημική πύλη, φέρνοντας μάλιστα παραδείγματα περιοχών που υιοθέτησαν το συγκεκριμένο μοντέλο με διαστημικές πύλες τουριστικού ενδιαφέροντος, εκτιμώντας παράλληλα ότι «θα μπορούσε να τρέξει κι εδώ…» 
Τέλος ο Μεσσήνιος καθηγητής αεροδιαστημικής που διαπρέπει στις ΗΠΑ σχολίασε και το θέμα του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμό, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Από τις άκρως χαρακτηριστικές του αναφορές για τα βήματα που ήδη εξελίσσονται και πως το μέλλον είναι εδώ… παρών, “The best big thing is actually small”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages