Ονοματεπώνυμο στη Μεσσηνία έχουν οι χειρισμοί για την καταστροφική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην ελιά Καλαμών. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ονοματεπώνυμο στη Μεσσηνία έχουν οι χειρισμοί για την καταστροφική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην ελιά Καλαμών.


 Όνομα και επώνυμο έχουν οι χειρισμοί που οδήγησαν στην καταστροφική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την ελιά Καλαμών.

Έβαλαν «ταφόπλακα» στην ελιά Καλαμών: Λαμπρόπουλος – Μαντάς – Πάζιος και Ξυγκώρος οι ενορχηστρωτές – Οι ευθύνες των δημάρχων

«Αμετανόητοι» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ του messiniapress στις 21 Οκτωβρίου του 2022, όταν έγινε γνωστό ότι φορείς της Μεσσηνίας προσφεύγουν εκ νέου στο ΣτΕ, εναντίον της απόφασης Γεωργαντά, σχετικά με το ΠΟΠ ελιάς Καλαμών.

«Παρότι ο δρόμος που ακολουθήσαν το προηγούμενο διάστημα οδήγησε σε παταγώδη αποτυχία» ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ «οι ίδιοι φορείς επανέρχονται, προκειμένου να δώσουν τη χαριστική βολή σε ένα εμβληματικό προϊόν του Νομού».

Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκε οριστικά ότι η ονομασία «Kalamata Olives» νόμιμα καταχωρήθηκε ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του messiniapress, κυρίαρχα όμως θέτει επί τάπητος το ζήτημα των ευθυνών των προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση και καθόρισαν το καταστροφικό για τη Μεσσηνία αποτέλεσμα.

Λαμπρόπουλος – Μαντάς

Σε πολιτικό επίπεδο εκείνοι που άνοιξαν τον καταστροφικό δρόμο που είχε ως κατάληξη την απόφαση του ΣτΕ ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς.

Οι δύο βουλευτές ήταν εκείνοι που ήχησαν τα «τύμπανα του πολέμου», έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις ψήφους των παραγωγών της Μεσσηνίας, αλλά και στις διαχρονικά στενές σχέσεις που έχουν με τη διοίκηση της Ένωσης Μεσσηνίας.

Η Ένωση Μεσσηνίας – ΣΥΜΕΠΟΠ

Πρόκειται για δύο «φορείς» στους οποίους κανείς συναντά τον ίδιο άνθρωπο (Γιάννη Πάζιο), καθώς εκτός από υπάλληλος της Ένωσης είναι και πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ (Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ).

Είναι οι δύο φορείς που πρώτοι έβαλαν τις υπογραφές τους στην προσφυγή στο ΣτΕ, καθώς η Ένωση εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια του φακέλου του ΠΟΠ.

Ουσιαστικά, με όχημα την ιδιοκτησία του φακέλου, οι άνθρωποι της Ένωσης Μεσσηνίας επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες που είχαν διαμορφώσει οι υπουργικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με απώτερο στόχο πολιτικά οφέλη όσων βρίσκονται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο της διοίκησης της πρώην ΕΑΣ.

Το επιμελητήριο Μεσσηνίας

Πλήρως συντεταγμένος με τις θέσεις της Ένωσης Μεσσηνίας ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Ο κ. Ξυγκώρος ποτέ δεν άκουσε, ως όφειλε, τα μέλη του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς προτίμησε να υιοθετήσει τις θέσεις της Ένωσης, παρά το γεγονός ότι δεν εξέφραζαν τα μέλη του θεσμού που εκπροσωπεί.

Όπως και οι δύο βουλευτές της ΝΔ και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τη διοίκηση της Ένωσης και ήταν από εκείνους που υπέγραψαν την προσφυγή στο ΣτΕ.

Οι δήμαρχοι

Στο απυρόβλητο δεν μπορούν να μείνουν και οι δήμαρχοι του Νομού, καθώς και αυτοί στήριξαν την προσφυγή στο ΣτΕ.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, και ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, υπέγραψαν την προσφυγή στο ΣτΕ, συνυπέγραψαν το καταστροφικό αποτέλεσμα για τη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages