"Φωτιά" από τις ξεκάθαρες δηλώσεις Κουτσούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

"Φωτιά" από τις ξεκάθαρες δηλώσεις Κουτσούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης

 


Βολή κατά βολή  από τον επικεφαλής της παράταξης “Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής” από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου σε σχέση με τα όσα μεταφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ανακοινώσεις μετά και τις… εξελίξεις της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής Υγείας.

«Επειδή θεωρώ και δεν θα κρυφτούμε πίσω από το πληκτρολόγιο, ότι οι παρεμβάσεις προσβάλλουν το Σώμα, προσβάλουν τη λειτουργία του θεσμού της Περιφέρειας όπως ακριβώς εδόθησαν στην δημοσιότητα» με αυτά τα λόγια και μέσω της θεσμικής του θέσης ο κ. Κουτσούλης απήντησε στους υπαινιγμούς περί συνεργασίας της παράταξής του με εκείνη του κου Πτωχού και «υπογείων διαδρομών».

Η παράταξη Τατούλη σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο μεταξύ άλλων για εξαργύρωση πολιτικών γραμματίων «που οφείλει σε συγκεκριμένους δήθεν κεντροαριστερούς παράγοντες»  η παράταξη Πτωχού, κάνοντας αναφορές σε «πάρα φύσιν» συμμαχίες, αναφέροντας:«Γιατί άραγε όλοι οι σύμβουλοι του κ. Πτωχού επέλεξαν να ψηφίσουν ως Αντιπρόεδρο τον κ. Κουτσούλη και όχι τους εκπροσώπους της Μείζονος  και της πρώτης Ελάσσονος μειοψηφίας; Δηλαδή τον κ. Γιαννακούρα ή τον κ. Μάκαρη; Επειδή η αποκάλυψη αυτή, της πολιτικής συναλλαγής, καταγγέλθηκε έντονα δημόσια από τον κ. Μάκαρη και τον κ. Γιαννακούρα, ο κ. Κουτσούλης πάνω στον πανικό του οδηγήθηκε σε ένα απαράδεκτο πολιτικό λάθος. Θεώρησε, ότι ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” θα φοβηθούν από τον εκφοβισμό και τις λεκτικές απειλές που δέχθηκε το μέλος της παράταξης μας, κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, από συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησε και την επαγγελματική του ιδιότητα.»

Ενώ η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ όλους αυτούς τους μήνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Χαμηλοί τόνοι, αντιπολίτευση που στην καλύτερη των περιπτώσεων χαρακτηρίζεται υποτονική και ανοχή, αν όχι υποστήριξη, στην παράταξη Πτωχού. Όμως πλέον, οι εντυπώσεις μετατράπηκαν σε αντικειμενικά γεγονότα. Στην πρώτη Συνεδρίαση της επιτροπής Υγείας ο κ. Κουτσούλης επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίχθηκε και ψηφίστηκε ως αντιπρόεδρος από την παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία… …Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι οι παρατάξεις Πτωχού και Κουτσούλη , δηλαδή οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεννόηση και έχουν συνεργασία.»

Ο Δημήτρης Κουτσούλης λαμβάνοντας σήμερα τον λόγο στη συνεδρίαση του  ΠΕ.ΣΥ.Π. κατηγόρησε όσους μίλησαν για συνδιαλλαγή και συνεργασία μεταφέροντας στο Σώμα το πως έχουν οι καταστάσεις και μιλώντας και με … ονόματα για τα όσα έχουν γίνει. Χαρακτηριστικές οι αναφορές του πως προεκλογικά για εκείνους που του ζήτησαν να μην κατέβει με το ΠΑΣΟΚ αλλά με την παράταξη Τατούλη.

«Στο διαδίκτυο υπήρξαν λιβελλογραφήματα σχετικά με μια συνεργασία η παράταξη του κου Πτωχού με την παράταξη του κου Κουτσούλη και εδώ φάνηκαν -είπαν – οι συνδιαλλαγές για τη νίκη του κου Πτωχού στις εκλογές και ότι προηγήθηκε. Πραγματικά εάν είχα τη δύναμη να κουνάω τη μισή Πελοπόννησο σήμερα αυτή τη στιγμή θα ήμουν Περιφερειάρχης! Ειπώθηκε ότι ήταν πολιτικός πολιτισμός να ψηφιστεί ο κ. Γιαννακούρας. Δηλαδή είμαστε απολίτιστοι εάν δεν ψηφίσουμε κάποιον ο οποίος θέλει να εκλεγεί» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στην κα Νικολάκου η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος είπε «Εάν δεν κάνω λάθος είστε αντιπρόεδρος βγήκατε με τις ψήφους της πλειοψηφίας; Και με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Διότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να υπάρχουν και οι ψήφοι της πλειοψηφίας για να εκλεγεί κάποιος αφού αναγκαστικά – απλά μαθηματικά- υπάρχουν αυτές οι δομές και η πλειοψηφία έχει το 60%. Και στην επιτροπή αυτή θα μπορούσαμε να έχουμε θέσει (σ.σ υποψηφιότητα), εγώ θεώρησα ότι στον τομέα της υγείας γνωρίζω τα πράγματα και είχα κάθε δικαίωμα να θέσω υποψηφιότητα. Μιλήσαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων για συνδιαλλαγή και για συνεργασία. Τους καλώ ανοικτά να πουν για ποια συνδιαλλαγή και ποια συνεργασία μιλάνε, θεσμικά και όχι να κρυφτούν πίσω από το πληκτρολόγιο ως είθισται.»

Σε άλλο σημείο είπε: «Με χαρακτηρίσατε πολιτικό βρέφος! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ διότι το βρέφος είναι αναμάρτητο! Πότε πρόλαβε λοιπόν να συνδιαλλαγεί; Να σας θυμίσω όμως ότι το πολιτικό αυτό βρέφος το 2019 το παρακαλάγατε να βγει υποψήφιο στην παράταξή σας και τον Αύγουστο μόλις τώρα, στις εκλογές, πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια, μου λέγατε έλα μαζί μας και μην κατέβεις με το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος. Το κινητό μου είναι στη διάθεση οποιοδήποτε θέλει για να αποδείξει αυτά, τα οποία λέω! Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείτε να διαχειριστεί την ήττα όμως πραγματικά σεβαστείτε τουλάχιστον την πορεία μου.  Ναι, είμαι πολιτικό βρέφος γιατί δεν ήθελα να γίνω πολιτικός μαθουσάλας και δεν θέλω».

Ακολούθως τον λόγο πήρε η Ντίνα Νικολάκου, που σημείωσε πως η υποψηφιότητα Κουτσούλη δεν ήταν επιλογή νίκης, αλλά ήττας Τατούλη. «Το ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί σήμερα ο κ. Κουτσούλης έκανε ένα μοιραίο πολιτικό λάθος το 2019 κατεβάζοντας τον κ. Μπουντρούκα ο οποίος έγινε έμμισθος σύμβουλος του κου Νίκα και ήταν απών απ’ όλες τις συνεδριάσεις. Και βεβαίως το 2023 αναμέναμε να κάνει μια πολιτική κίνηση για να «πάρει» την Περιφέρεια Πελοποννήσου όχι για να χάσει ο Πέτρος Τατούλης και τα στελέχη του».

Ενώ ο Μανώλης Μάκαρης τον κάλεσε να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση. «Ποτέ δεν σας είπα εγώ για συνδιαλλαγές. Συνεργασία φαίνεται από το αποτέλεσμα…» είπε και κατέληξε «Πραγματικά εάν ήξερα ότι θα δημιουργήσει τέτοιο αναβρασμό ψυχής στον κ. Κουτσούλη, για λόγους υγείας και μόνο, δεν θα έκανα αυτή τη δήλωση

Σε έντονο ύφος τη δική του απάντηση έδωσε ο κ. Γιαννακούρας «Ειλικρινά δεν θα είχα τα «μούτρα» εάν ήμουν εγώ στη θέση του κου Κουτσούλη να απαιτούσα να γίνω αντιπρόεδρος.  Δεν θα το έκανα ποτέ. Σέβομαι την ιεραρχία και την ψήφο των Πελοποννησίων πολιτών… Κι αν πραγματικά ήξερα ότι θα απαιτούσε να γίνει αντιπρόεδρος δεν θα έβαζα, πραγματικά, καθόλου», για να σημειώσει κλείνοντας ότι «για να ψηφίσουν και οι δέκα κάτι σημαίνει! Όταν με παίρνει η αδερφή και με λέει εάν δεν το καταβάσεις θα σου κάνω μήνυμα και το τελευταίο επειδή μίλησα αγαπητέ κ. Κουτσούλη, δεν συνηθίζω να πάω στα δικαστήρια εγώ σε ένα πολιτικό όργανο μιλάω πολιτικά…».

«Έχουμε ζήσει αντίστοιχες και παρόμοιες αντιπαραθέσεις και στο παρελθόν» είπε ο κ. Κελλάρης για να θυμίσει «Όλοι εσείς που «σκοτώνεστε» σήμερα εδώ πέρα, τα αντιΝίκα μέτωπα που είχαμε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, που πηγαίνατε χεράκι – χεράκι σε αυτή την αντιπαράθεση την κάλπικη που βέβαια τα αντιΝίκα μέτωπα γίνανε στο τέλος αγάπες για να πάμε στις εκλογές και να πετύχουμε τον σκοπό μας. Αντιπαραθέσεις και κοκορομαχίες που δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τα προβλήματα του κόσμου της Πελοποννήσου που θα έπρεπε να ασχολούμαστε σαν Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages