ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ: Ρητορική μίσους ή φρασεολογία μίσους η νέα παραβατικότητα στα σχολεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ: Ρητορική μίσους ή φρασεολογία μίσους η νέα παραβατικότητα στα σχολεία


ΓΡΑΦΕΙ Ο συνεργάτης μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ

 Ρητορική μίσους ή φρασεολογία μίσους 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά .

80 % των μαθητών από 12-18 ετών σύμφωνα με την πρόσφατη ερευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει η φράση ρητορική μίσους .

Ωραίοι είμαστε….

Η πρώτη  ανάγνωση είναι το φτωχό λεξιλόγιο των παιδιών 

Μια δεύτερη ανάγνωση δείχνει ότι η φράση αυτή περισσότερο σύγχυση προκαλεί παρά δίνει νόημα στην μετάφραση της αντίστοιχης φράσης της αγγλικής hate speech .

Και εν τέλει κατά τον Αριστοτέλη η ρητορική και η διαλεκτική είναι τέχνες που χρησιμοποιούν κάποιοι  τόσο για να κρίνουν και να υποστηρίζουν ένα επιχείρημα, όσο και να απολογούνται και να κατηγορούν.

Τώρα τι δουλειά έχει η τέχνη της ρητορικής με όλους αυτούς του άθλιους που αναπαράγουν το μίσος ,το ρατσισμό, την ομοφοβία , τον εξευτελισμό των ανθρώπων δεν μπορώ να καταλάβω .

Δεν είμαστε ικανοί ούτε τις κατάλληλες λέξεις και φράσεις να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε τα φαινόμενα βίας στο διαδίκτυο ποσό μάλλον να τα αντιμετωπίσουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages