“Πράσινο φως” από το Δημοτικό Συμβούλιο για Διεθνή Σχολή Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

“Πράσινο φως” από το Δημοτικό Συμβούλιο για Διεθνή Σχολή Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Μεσσηνία


 “Πράσινο φως” για Διεθνή Σχολή Τουρισμού και Γαστρονομίας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έδωσε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Με θετικές ψήφους συμπολίτευσης και μείζονος μειοψηφίας, και με καταψήφιση από τη Λαϊκή Συσπείρωση, δόθηκε η έγκριση για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για ίδρυση και λειτουργία σε χώρο στο Ανατολικό κέντρο Καλαμάτας, Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας σε έκταση πάνω από 7.000 τμ, δυναμικότητας 200 σπουδαστών.

Πρόκειται για μια επενδυτική πρόταση 17.000.000 ευρώ της ΤΕΜΕΣ, που εκτιμάται ότι θα φέρει πολλαπλά οφέλη στον Δήμο Καλαμάτας. H πρόταση περιλαμβάνει τη μακροχρόνια μίσθωση της έκτασης του Δήμου, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, και συνεργασία με μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια, ενώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για φοιτητές από όλη την Ευρώπη, από τη Μέση Ανατολή και από τη Νοτιοανατολική Αφρική, που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και την εστίαση. Από τη Σχολή θα αποφοιτούν υψηλόβαθμα στελέχη του Τουρισμού, και τα οφέλη για την τοπική οικονομία θα είναι μακροχρόνια από τη λειτουργία μιας Πανεπιστημιακού επιπέδου Σχολής με εξειδίκευση σε Τουρισμό και Γαστρονομία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι, και δόθηκαν οι απαιτούμενες διευκρινήσεις, τόσο για τη χωροθέτηση της Σχολής στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου πολεοδομικά προσφέρεται για σκοπούς εκπαιδευτικούς, ενδυναμώνοντας και τον χαρακτήρα της περιοχής ως πόλος εκπαιδευτικός και ακαδημαϊκός, αφού ήδη υπάρχουν εκεί οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα είναι η ιδανική συγκυρία, καθώς έχει ήδη δρομολογηθεί η ολιστική ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου της πόλης, που θα αναδιαμορφωθεί, θα αναβαθμιστεί προκειμένου να αναδειχτεί σε χώρο αναψυχής, αθλητισμού και εκπαίδευσης για την πόλη της Καλαμάτας.

Θετικά αλλά με επιφυλάξεις ψήφισε η παράταξη Τζαμουράνη, με τον ίδιο να εκφράζει ενστάσεις ως προς τη χωροθέτηση, το είδος της σχολής, δηλ. αν θα είναι ιδιωτική, αν θα είναι πανεπιστημιακή, αν συμμετέχει κάπου ο Δήμος, κ.α. Η παράταξη Δημήτρη Οικονομάκου καταψήφισε υποστηρίζοντας ότι ο χώρος θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για δημοτικές κατοικίες, να έχει άλλη χρήση προς το δημόσιο συμφέρον, και όχι να παραχωρείται για μια ιδιωτική επένδυση. Διευκρινήσεις και αναλυτικά απάντησαν η Διευθύντρια του Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτη Κουράκλη, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου, ενώ υπεραμύνθηκαν της πρότασης οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας και Πιπίνα Κουμάντου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργος Καραμπάτος, που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και χαρακτήρισε ως “ιστορική απόφαση” για την Καλαμάτα, καθώς θα ιδρυθεί μια πανεπιστημιακού επιπέδου Σχολή με αποκλειστικό αντικείμενο τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία, που θα ανοίξει μεγάλες προοπτικές για τον Δήμο Καλαμάτας και τη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages