Aυξάνονται τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στην Πελοπόννησο -Παράλληλη ίδρυση μονάδας δασοκομάντος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Aυξάνονται τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στην Πελοπόννησο -Παράλληλη ίδρυση μονάδας δασοκομάντος

 


Ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Τουρνάς για ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Πελοπόννησο

Επίσημη επίσκεψη στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε προχθές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, προκειμένου να επιτευχθεί η -κατά το δυνατόν βέλτιστη- πανελλαδική οργάνωση και ετοιμασία πριν από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τουρνάς επιβεβαίωσε εκείνο που πριν από μήνες είχε εξαγγελθεί από τον υπουργό Β. Κικίλια, για αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας μέσω ίδρυσης δέκα νέων μονάδων δασοκομάντος σε όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και στην Τρίπολη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Όπως υπογράμμισε τις προηγούμενες μέρες ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την προστασία έναντι των δασικών πυρκαγιών, φέτος τα εναέρια μέσα θα είναι αυξημένα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά το προηγούμενο διάστημα, οι δασοκομάντος θα έχουν ως έργο τη συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, την υποστήριξη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων, αλλά και χρήσης ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου, τη συνδρομή στην πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές, καθώς και τη συνδρομή σε αστικά συμβάντα έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τουρνάς έκανε λόγο για ανάγκη στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς ο καθένας ξεχωριστά διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του κινδύνου. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σταθεί στη στρατηγική συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages