Εγκρίθηκε στο Δ.Σ. ο Κανονισμός λειτουργίας με νέες Επιτροπές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Εγκρίθηκε στο Δ.Σ. ο Κανονισμός λειτουργίας με νέες Επιτροπές


Πέμπτη 9/4/2009
ΠΛΟΥΣΙΑ ήτνα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας το οποίο αρχικά συζήτησε την αδειοδότηση ετιαρείας για φόρτωση αδρανών υλικών απο το Λιμάνι καθώς το Λιμενικό Ταμείο του Νομού ζήτησε τις απόψεις του Δήμου επι του θέματος. Κάθετα αντίθετος δήλωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Πετρόπουλος ζητώντας ομόφωνα αρνητική απόφαση, Υπερ της αρνητικής απόφασης τάχθηκε και ο Π. Τσίγγανος για τις εταιρείες που μειώνουν τους Περιβαλλοντικούς όρους των λιμανιών αλλά τόνισε ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μπορει να δώσει άδεια αγνοώντας τους Δήμους.

Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης ξεκαθάρισε στην συνεδρίαση ότι 'θέλουμε Τουριστικό λιμάνι και ομόφωνα υλοποιήσαμε πλαίσιο για τον χαρακτήρα του, οπότε συμφωνούμε ότι τέτοιες δράσεις δεν είναι επιθυμητές για το λιμάνι μας'. Τελικά η απάντηση του Δ.Σ. ήταν ομόφωνα Αρνητική στο παραπάνω αίτημα.
Αποφασίστηκε επίσς να χορηγηθεί σε δόσεις το επίδομα θέσεως 176 ευρώ στους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου, μετά απο δικαίωσή τους στα Δικαστήρια που συνέβη σε Πανελλήνιο επίπεδο.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Μεγάλη συζήτηση έγινε για τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. που εγκρίθηκε ομόφωνα με βάση υπόδειγμα της ΚΕΔΚΕ αλλά και την προσθήκη Επιτροπών. Ο κ. Π. Τσίγγανος είπε ότι 'οι κανονισμοί δεν μπορούν να αυτορρυθμίσουν τα Δ.Σ. αλλά διευκολύνει την συμμετοχή τρίτων' δίνοντας έμφαση στη δημιουργία Επιτροπών με συμμετοχή πολιτών για το καλο της πόλης. Ο επικεφαλής της ελασσονος μειοψηφίας Σωτήρης Τσίγγανος πρόσθεσε ότι οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται και να τηρούνται άμεσα, ενώ ο κ. Μπακούρος πρότεινε την δημιουργία νέων Επιτροπών που θα ανταποκρίνονται στο ρόλο της πόλης ενώ ο κ. Σαμπαζιώτης πρότεινε μετξαύ άλλων την επικαιροποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας που θα μπορούσε ως φυλλάδιο να διανεμηθεί στους πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚΥ. Τελικά μετα απο διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε να προστεθούν οι Επιτροπές Τουριστικής προβολής και Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας η οποία υφίσταται αλλά με αναβαθμισμένο ρόλο για την ευρεία συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages