Θεσμικές αλλαγές χρειάζεται η χώρα και όχι Συναίνεση με λευκή επιταγή τόνισε ο Χρήστος Βερελής - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Θεσμικές αλλαγές χρειάζεται η χώρα και όχι Συναίνεση με λευκή επιταγή τόνισε ο Χρήστος Βερελής

Σάββατο 11/4/2009
ΜΕ κεντρικό θέμα Πολιτική και Οικονομική κρίση, παρουσίασε το πρόγραμμα για τις Ευρωεκλογές αλλά και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις σε ομιλία του στην Κυπαρισσία, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Βερελής, τον οποίο προλόγισαν ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης κ. Γιάννης Κωνσταντόπουλος, ο βουλευτής κ. Κουσελάς και ο Περιφερειάρχης του πολιτικού φορέα.
Πριν την ομιλία του ο πρώην υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις του 936 και τοπικών μέσων ενημέρωσης, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι πολύ σύντομα το κόμμα του θα είναι Κυβέρνηση ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού με διπλές κάλπες στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μάλιστα τόνισε ότι η οικονομική κρίση και οι επιλογές της Κυβέρνησης οδήγησαν σε αδιέξοδα τους πολίτες και χρειάζονται άμεσες λύσεις, ενώ εστίασε κατά την ομιλία του σε τομείς όπως η οικονομία, η Παιδεία, ο τουρισμός και η υγεία αλλά και ο αγροτικός κόσμος του τόπου με αναφορές στις λύσεις που προτείνει ο πολιτικός φορέας του.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του υποστήριξε ότι 'η χώρα λειτουργεί κάτω απο μια πινακίδα όπου κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν' κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς και για το τέρας της γραφειοκρατίας. Είπε ότι 'το 2003 είχα πει τότε στον κ. Πρωθυπουργό ότι πως μπορει να διοικήσει την Ελλάδα, αν δεν μπορείς να διοικήσεις ένα περίπτερο' για να συμπληρώσει ότι 'η Ελλάδα βρίσκεται σε επικίνδυνο σταυροδρόμι και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει το δικαίωμα να προσπεράσει τα δύσκολα αλλά να δώσει την μάχη' εκτιμώντας ότι 'μια αλλαγή Κυβέρνησης θα προσφέρει ανάσα στην διεθνή αναγνώριση της χώρας μας'
Εξήγησε ότι 'το βασικό μας σύνθημα είναι να αντιπαλέψουμε αγκυλώσεις του παρελθόντος και όσες ελοχεύουν στο σύστημα' ενώ αναφερόμενος στους αγρότες είπε ότι 'έχουμε Βιολογική κτηνοτροφία στα χαρτιά και το μεγάλο πρόβλημα των παραγωγών μας είναι η πολιτική των σούπερ μάρκετ'. Σχετικά με την Δικαιοσύνη υπογράμμισε ότι 'η Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσε τη διαφθορά χρειάζεται την έξωθεν μαρτυρία και όταν το Νόμιμο δεν ταυτίζεται με το Ηθικό διαλύεται ο Κοινωνικός ιστός' πιστεύοντας ότι 'χρειαζόμαστε θεσμικές αλλαγές καθώς δεν έχουμε τις ανάλογες θωρακίσεις και τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται στην ώρα τους'. Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι 'η θωράκιση του εσοδήματος θα έρθει με αισιόδοξη αναπτυξιακή πολιτική και το ΠΑΣΟΚ μπορει να δώσει συναίνεση στα πολιτικά πράγματα αλλά όχι λευκή επιταγή'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages