Τα 'τσούγκρισαν' αλλά μετά συμφώνησαν για τις απεργίες οι γαλάζιοι Νομάρχες! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Τα 'τσούγκρισαν' αλλά μετά συμφώνησαν για τις απεργίες οι γαλάζιοι Νομάρχες!

Τετάρτη 29/4/2009
ΤΑ τσούγκρισαν αλλά μετά συμφώνησαν με την « Γαλάζια πλειοψηφία » στην ΕΝΑΕ μετά την θύελλα των αντιδράσεων των κομματικών μελών αλλά και των απλών ψηφοφόρων της Κυβερνώσας παράταξης για το κλείσιμο των Νομαρχιών όλης της Χώρας, σε μια εποχή που η Κυβέρνηση (είναι με την πλάτη στον τοίχο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) επανήλθε στην κομματική γραμμή ακυρώνοντας τις κινητοποιήσεις, φοβούμενη το πολιτικό κόστος στις εκλογικές τους περιφέρειες, από την σύγκρουση με την Κυβέρνηση.
Στις χθεσινές επαφές του Προεδρείου της ΕΝΑΕ (με επικεφαλής τον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο) με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών ) κους Προκόπη Παυλόπουλο και Γιάννη Παπαθανασίου οι « Γαλάζιοι Νομάρχες » ήθελαν να πάρουν έστω και ψίχουλα από την Κυβέρνηση ,προκειμένου να κρατήσουν τα προσχήματα για την ακύρωση των κινητοποιήσεων. «Κάτι που μπορούσαν να το είχαν αποφύγει αν είχαν μία κατ΄ ιδίαν συνάντηση όπως έγινε σήμερα με τον Μεσσήνιο Υπερυπουργό Προκόπη Παυλόπουλο ,πριν ακόμα αναγγείλουν τις κινητοποιήσεις»
Σύμφωνα με πληροφορίες η πίεση που ασκήθηκε από τους πρωτοκλασάτους Υπουργούς της Κυβέρνησης στο Προεδρείο της ΕΝΑΕ και ειδικά στον κο Δράκο για τις κινητοποιήσεις ήταν αφόρητη με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να υποκύψουν επανερχόμενοι στην κομματική πειθαρχία ακυρώνοντας τις κινητοποιήσεις.
Η αντιπολίτευση της ΕΝΑΕ ( προσκείμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση ) που έως χτες χειροκροτούσε τις αποφάσεις του Προεδρείου σήμερα μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων πνέει μένεα εναντίον τους, βρίσκοντας απρόσμενο συμπαραστάτη και τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός με δήλωση του θεωρεί προσβλητική και απαράδεκτη τη στάση του Προεδρείου της ΕΝΑΕ ,η οποία δεν μπόρεσε να υπερβεί τις κομματικές σκοπιμότητες, υπέκυψε στις πιέσεις και τελικά «πούλησε » τον αγώνα των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.
Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας διαχώρισε και αυτός την στάση του από το Προεδρείο της ΕΝΑΕ και δήλωσε ότι αύριο οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά θα παραμείνουν κλειστές όπως είχε προγραμματιστεί, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης διαχώρισε την θέση του από την απόφαση του Προεδρείου της ΕΝΑΕ και δήλωσε.
«Ανεξάρτητα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΑΕ η Νομαρχία Θεσσαλονίκης αύριο θα παραμείνει κλειστή. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τα λόγια μας. Από σεβασμό στον ίδιο το θεσμό που ο λαός μας έταξε να υπηρετούμε και από σεβασμό στους συμπολίτες μας, παραμένουμε πιστοί στην αρχική απόφαση της ΕΝΑΕ όσο παραμένουν άλυτα τα προβλήματα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages