Επερώτηση Ν. Γόντικα για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Επερώτηση Ν. Γόντικα για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Ε­πε­ρώ­τη­ση κα­τέ­θε­σε ο ε­πι­κε­φα­λής της «Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης» στο Πε.Συ. Πε­λο­πον­νή­σου Νί­κος Γόν­τι­κας, στον Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πέ­τρο Τα­τού­λη για την κα­τάρ­γη­ση της Κυ­ρι­α­κά­τι­κης αρ­γί­ας.Συγ­κε­κρι­μέ­να, ο κ. Γόν­τι­κας ρω­τά τον κ. Τα­τού­λη αν θα α­να­κα­λέ­σει τις α­πο­φά­σεις του για ά­νοιγ­μα των κα­τα­στη­μά­των τις Κυ­ρια­κές, ό­χι μό­νο σε του­ρι­στι­κά μέ­ρη αλ­λά και σε α­πο­μα­κρυ­σμέ­να χω­ριά, ό­χι μό­νο των κα­τα­στη­μά­των με εί­δη του­ρι­σμού αλ­λά κά­θε εί­δους.Α­κο­λου­θεί η Ε­πε­ρώ­τη­ση του κ. Γόν­τι­κα:
Ε­ΠΕ­ΡΩ­ΤΗ­ΣΗ
Θέ­μα: Κα­τάρ­γη­ση της κυ­ρι­α­κά­τι­κης αρ­γί­ας
Η κυ­βέρ­νη­ση με α­πό­φα­σή της θε­σμο­θε­τεί το ά­νοιγ­μα ό­λων των κα­τα­στη­μά­των 52Κυριακές το χρό­νο, σε εν­νέ­α του­ρι­στι­κές πε­ρι­ο­χές, με στό­χο α­πό το 2015 το μέ­τρο να γε­νι­κευ­θεί σε ό­λη τη χώ­ρα.Η κα­τάρ­γη­ση της κυ­ρι­α­κά­τι­κης αρ­γί­ας εί­ναι τμή­μα της συ­νο­λι­κής πο­λι­τι­κής της λε­γό­με­νης α­πε­λευ­θέ­ρω­σης των ε­παγ­γελ­μά­των, που μό­νο στό­χο έ­χει να δι­ευ­κο­λύ­νει και να προ­ω­θή­σει την κυ­ρι­αρ­χί­α των μο­νο­πω­λια­κών ε­πι­χει­ρή­σε­ων σε κά­θε κλά­δο. Τα υ­πό­λοι­πα πε­ρί ε­ξυ­πη­ρέ­τη­σης του του­ρι­σμού και των κα­τα­να­λω­τών εί­ναι ψέ­μα­τα και α­πο­προ­σα­να­το­λι­σμός. Α­λή­θεια ποι­ους και πό­σους του­ρί­στες θα ε­ξυ­πη­ρε­τή­σει, το ά­νοιγ­μα ό­λων των κα­τα­στη­μά­των τις Κυ­ρια­κές στην ο­ρει­νή Αρ­γο­λί­δα και στον Τα­ΰ­γε­το που έ­χε­τε θε­σμο­θε­τή­σει;Στο­χεύ­ε­τε να με­τα­φερ­θεί ο τζί­ρος α­πό τα ε­κα­τον­τά­δες μι­κρά και με­σαί­α μα­γα­ζιά των χω­ρι­ών και των πό­λε­ων σε ε­λά­χι­στες με­γά­λες εμ­πο­ρι­κές α­λυ­σί­δες.Α­πέ­ναν­τι σ αυ­τή την ο­λέ­θρια για τους αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νους πο­λι­τι­κή οι ερ­γα­ζό­με­νοι στο εμ­πό­ριο, οι αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νοι έμ­πο­ροι ε­παγ­γελ­μα­τί­ες και βι­ο­τέ­χνες μέ­σα α­πό πο­λύ­μορ­φες μορ­φές ορ­γά­νω­σης,συ­σπει­ρώ­νον­ται, α­γω­νί­ζον­ται ε­νάν­τια στα αν­τι­λα­ϊ­κά σχέ­δια κυ­βέρ­νη­σης και μο­νο­πω­λί­ων.Σε αυ­τή την πο­ρεί­α κα­τάρ­γη­σης της κυ­ρι­α­κά­τι­κης αρ­γί­ας έ­χε­τε βά­λει και ε­σείς το λι­θα­ρά­κι σας, με α­πο­φά­σεις που υ­περ­ψη­φί­στη­καν α­πό ό­λους σας, α­πό τις δυ­νά­μεις της ΝΔ του ΠΑ­ΣΟΚ του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ των ΟΙ­ΚΟ­ΛΟ­ΓΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages