ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!

Τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο κριτικής τόσο από το ιατρικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σ' αυτό όσο και από μια σειρά κομματικούς και δημόσιους φορείς. Παρά τις αντιδράσεις και το ζωτικό ρόλο που έχει για την υγεία μιας μεγάλης περιοχής, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει.
Χθες, η «Εφημερίδα των Συντακτών» και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής παρουσίασαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα, αλλά και κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Το ρεπορτάζ έχει ως εξής: «Δυσλειτουργίες και παραλείψεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες καταστάσεις, παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Για το νοσοκομείο και για τη λειτουργία του έχει γίνει εδώ και κάποιους μήνες επίσημη καταγγελία από πολίτη, από τον οποίο ζητήθηκε φακελάκι, την ώρα που ιδιώτες καρδιολόγοι μπαινοβγαίνουν στο νοσοκομείο, χωρίς αυτό να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση μαζί τους, και οι οποίοι πληρώνονται από τους ασθενείς για τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα, όπως καταγγέλθηκε στην «Εφ. Συν.», τα χειρουργεία γίνονται μόνο μ’ έναν αναπνευστήρα, ο οποίος είναι δανεικός από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αφού οι δύο αναπνευστήρες του νοσοκομείου είναι χαλασμένοι κι ενώ οι κανόνες ασφαλείας ενός χειρουργείου απαιτούν την ύπαρξη δύο αναπνευστήρων την ώρα μιας επέμβασης. Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στερείται καρδιολόγου από τον περασμένο Οκτώβριο. Είναι άλλη μια περίπτωση νοσοκομείου που σιγά σιγά απαξιώνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, στα εξωτερικά ιατρεία καλύπτουν την κενή θέση καρδιολόγοι που έρχονται από το Νοσοκομείο Καλαμάτας δύο φορές την εβδομάδα. Τι γίνεται, όμως, με τα χειρουργεία όπου η μόνιμη παρουσία ενός καρδιολόγου είναι επιβεβλημένη λόγω των επιπλοκών που ενδεχομένως προκύψουν κατά κύριο λόγο μετεγχειρητικά;
Ιδιώτες γιατροί Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, την ευθύνη των χειρουργείων την αναλαμβάνουν δύο από τους τρεις ιδιώτες καρδιολόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Βρίσκονται, με λίγα λόγια, στο νοσοκομείο όσο διαρκεί μια επέμβαση και για λίγο μετά, ώστε να έχουν το νου τους στον ασθενή. Το κακό είναι πως οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο. Το άλλο κακό είναι πως για τις υπηρεσίες τους πληρώνονται από τους ασθενείς. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από μερικούς μήνες έγινε και μια επώνυμη καταγγελία ασθενούς στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (η καταγγελία βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας), όπου για μια επέμβαση χολής αναφέρονται τα εξής: “Στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας μου ζήτησαν φακελάκι για τον καρδιολόγο που θα έρθει στο χειρουργείο μου για χολή επειδή είναι ιδιώτης και όχι του νοσοκομείου, όπως μου είπαν. Αρνήθηκαν να φέρουν τον καρδιολόγο του νοσοκομείου, γιατί είπαν πως έπρεπε να έρθει από την Καλαμάτα”. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική που, όπως φαίνεται, έχει καταγραφεί, αλλά είναι αυτή που καταγγέλθηκε επίσημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως για ένα διάστημα μετά την καταγγελία τα χειρουργεία «σίγησαν» στην Κυπαρισσία. Κανείς ωστόσο δε γνωρίζει τη μοίρα της καταγγελίας, εάν διατάχθηκε ΕΔΕ από τη διοίκηση ή εάν παρενέβη στο ζήτημα η 6η ΥΠΕ στην οποία ανήκει το νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages