ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- Βλέπει καταπατήσεις δασικών εκτάσεων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- Βλέπει καταπατήσεις δασικών εκτάσεων

Με «μη σύννομο» τρόπο έγινε η κατασκευή και των πέντε δρόμων από το δάσος στην παραλία της Ελαίας, κρίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, βάζοντας ουσιαστικά «Στοπ» στην οικοδόμηση της προστατευόμενης αυτής περιοχής. Το πόρισμα του ελέγχου του περιγράφει αυθαίρετες ενέργειες του «επενδυτή» αλλά και ενέργειες Υπηρεσιών που χρήζουν διερεύνησης… Το «Kalamata Journal» έχει στην κατοχή του ολόκληρη την έκθεση του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Για την παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ελαίας και του Αγιαννάκη έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν 47 συνολικά αιτήσεις για τη χορήγηση οικοδομικών αδειών «διώροφων οικιών με υπόγειο και πισίνα», σε έκταση που είχε εκποιηθεί το 1953.
Το κομβικό σημείο της υπόθεσης, προκειμένου να γίνει η οικοδόμηση, είναι αυτό των πέντε δρόμων που κατασκεύασε ο «επενδυτής». Ο νόμος λέει ότι σε εκτός σχεδίου περιοχές άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα είναι όσα έχουν εμβαδόν 4.000 τ.μ. κατ’ ελάχιστον και ελάχιστο πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο 25 μέτρων. Με τους δρόμους λοιπόν που κατασκευάστηκαν από τον «επενδυτή» εξασφαλίζεται η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα των γηπέδων του. Όμως ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης λέει ότι και οι πέντε δρόμοι είναι μη σύννομοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages