ΑΓΡΟΤΙΚΑ «Η νέα ΚΑΠ θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς…» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΑΓΡΟΤΙΚΑ «Η νέα ΚΑΠ θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς…»

Η δραστική μείωση των κοινοτικών κονδυλίων με τη νέα ΚΑΠ 2015-2020 σε συνδυασμό με τη μείωση των αγροτικών τιμών και την αύξηση του κόστους παραγωγής θα επιταχύνουν τις διαδικασίες απομάκρυνσης των μικρών και φτωχών καλλιεργητών από την παραγωγή, επεσήμανε μεταξύ άλλων χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος. Μαζί με τους συναδέλφους του και μέλη της ομοσπονδίας κκ Κούφη και Βομπίρη όπου αναφέρθηκαν στα προβλήματα με το καταρροϊκό πυρετό στα πρόβατα (οι κτηνοτρόφοι χάνουν την κοπάδια τους κα) και την αβεβαιότητα που επικρατεί με την σταφίδα (τιμή, μείωση στρεμματικών ενισχύσεων, αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ) κάλεσαν όλους τους αγρότες να αντιδράσουν δυναμικά.
 Ο κ. Γιαννόπουλος σχολίασε με έμφαση ότι «Η ΚΑΠ υποτάσσεται πλήρως στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και προωθεί τους στόχους της στρατηγικής "Ευρώπη 2020", ώστε τα κοινοτικά κονδύλια να κατευθύνονται σε τομείς που υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία. Η νέα μεταρρύθμιση της ΚΑΠ φέρνει σε ακόμα πιο τραγική θέση το φτωχό αγρότη, τις οικογενειακές μορφές εκμετάλλευσης.Θεωρούμε ότι η νέα ΚΑΠ θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Εμείς λέμε ότι η ΚΑΠ δε διορθώνεται. Η ΚΑΠ ανατρέπεται. Λέμε στους φτωχούς αγρότες ότι δε μένει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του αγώνα, για να μπορέσουν να αποτρέψουν αυτές τις αρνητικές συνέπειες και να παλέψουν για μια άλλη πολιτική, η οποία θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα. Μία πολιτική που θα τους δίνει τα περιθώρια να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους, στα χωριά τους, στα μαντριά τους, στα χωράφια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages