Πάμε για εκλογές, διαλύεται η βουλή -Δήμας 168 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πάμε για εκλογές, διαλύεται η βουλή -Δήμας 168

Κάτω από δραματικές συνθήκες ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι η ψηφοφορία για την τελευταία ψηφοφορία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, με όλα τα προγνωστικά να δείχνουν πρόωρες κάλπες.Η κυβέρνηση θα κάνει σήμερα την ύστατη προσπάθεια να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποτραπεί η αβεβαιότητα που κλυδωνίζει την ελληνική οικονομία, την ώρα που πληθαίνουν τα ξένα αρνητικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας.
Δεν υπάρχουν οι ψήφοι -Πάμε για εκλογές
Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των προηγουμένων ημερών από τον Πρωθυπουργό, αλλά και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, οι 12 ψήφοι που απαιτούνται μοιάζει αδύνατο να συγκεντρωθούν για να προκύψει το άθροισμα των 180 βουλευτών. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε για τις 2:00 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο, και πιθανολογείται ότι θα είναι και η τελευταία φορά ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η παρέμβαση του πρωθυπουργού και οι τελευταίες εντολές προς τους υπουργούς του.
Κρίσιμος παραμένει ο ρόλος των 12 ανεξάρτητων βουλευτών, εκ των οποίων ωστόσο οι έξι δεν υπολογίζονται καθώς έχουν ήδη συνταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι από τους υπολοίπους δεν διαφαίνεται διάθεση για μεταστροφή της στάσης.
Το ίδιο ισχύει και τους ορισμένους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι, ενώ διαφωνούν με τη «γραμμή» των ηγεσιών των κομμάτων τους, δεν αναμένεται να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.
Στα κομματικά επιτελεία έχει σημάνει συναγερμός ενώ εντός των επόμενων ωρών θα γίνει γνωστό αν οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου. To ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε ότι επιθυμεί εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, ωστόσο η ημερομηνία θα οριστεί ανάλογα με τις τεχνικές ανάγκες του υπουργείου Εσωτερικών.
Θρίλερ και με τα γκάλοπ -Μικραίνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Κλείνει η ψαλίδα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Interview, Κάπα Research και Alco.
Και στις τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έναντι της ΝΔ με διαφορά 2,4%, 2,5% και 3,3% αντίστοιχα.
Interview: Στο 2,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Στο 2,4% βρίσκεται η διαφορά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Interview, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού, «Βεργίνα TV» της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages