Δήμοι: Περισσότερο ΕΣΠΑ και "φθηνότερο" χρήμα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Δήμοι: Περισσότερο ΕΣΠΑ και "φθηνότερο" χρήμα

  • "Λόγο" στο ΕΣΠΑ και "φθηνότερο" χρήμα ζητά η ΚΕΔΕ

Τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών "εργαλείων", για τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που συνδιοργάνωσαν, σήμερα, η ΚΕΔΕ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με θέμα: «Νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες και δυνατότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν, επίσης, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Τ.Π.&Δ. Αλέξανδρος Κρητικός, καθώς και τεχνοκράτες από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, το «Πράσινο Ταμείο», τα ΣΔΙΤ, κ.λπ.  


«Κατά την άποψή μου», τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Πατούλης, «είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και απόφασης ο μέχρι σήμερα αποκλεισμός της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού από τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Και όχι η έλλειψη των κονδυλίων ή των ευκαιριών χρηματοδότησης» για να προσθέσει:

«Είναι πρώτα και πάνω από όλα ζήτημα πολιτικής απόφασης το αν θα γίνει επιτέλους πράξη ένα χρόνιο και ώριμο αίτημα των Δήμων, η δημιουργία δηλαδή μιας Δημοτικής Τράπεζας, ως μετεξέλιξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης το να δοθούν επιτέλους στους Δήμους οι θεσμοθετημένοι πόροι που προβλέπονται από την εφαρμογή του Ν. 3852, του γνωστού σε όλους μας ως "Καλλικράτη". Και όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό, το 2015, τα ποσά που θα αποδοθούν στους Δήμους, υπολείπονται σημαντικά, τουλάχιστον κατά 50% από τα έσοδα που θα έπρεπε να τους αποδοθούν, με βάση τις προβλέψεις του Ν. 3852. Είναι εμφανές ότι κάποιοι θέλουν τους Δημάρχους επαίτες και όχι ισότιμους συνομιλητές στα κέντρα λήψης των αποφάσεων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages