«Μάχη» από αέρος για τους επιβαίνοντες του Norman Atlantic - Στους 289 οι διασωθέντες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Μάχη» από αέρος για τους επιβαίνοντες του Norman Atlantic - Στους 289 οι διασωθέντες

Στην περιοχή όπου βρίσκεται το Norman Atlantic οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους και σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ έχει σταματήσει η ρυμούλκηση του πλοίου και έχει δοθεί προτεραιότητα στην μετεπιβίβαση των επιβατών.
Η τελευταία ενημέρωση απο τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, έκανε λόγο για ελικόπτερο super puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο «Norman Atlantic» μεταξύ των οποίων τρεις 'Ελληνες, που μετέφερε ασφαλώς στο Λέτσε της Ιταλίας.
Ο ίδιος, σημείωσε ότι η όλη επιχείρηση των ιταλικών και των ελληνικών αρχών εξελίσσεται ομαλά και με γρήγορους ρυθμούς. Εντός της ημέρας αναμένεται στην περιοχή και το ρυμουλκό σκάφος «Ιόνιο Πέλαγος» από την Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση μεταφοράς του Norman Atlantic σε ιταλικό λιμάνι.
Πρόκειται για τις Θηραίου Ουρανία, Αγγελοπούλου Έλενα και Θεοφίλη Ρεγγίνα.
Επίσης, καθ' οδόν προς το σημείο είναι και το ρυμουλκό «Ιόνιο Πέλαγος» που ξεκίνησε από την Πύλο για να συνδράμει τις προσπάθειες ρυμούλκησης.
Ο κ.Λαγκαδιανός επιβεβαίωσε ότι οι ιταλικές Αρχές έχουν ενημερώσει πως στους επιβάτες έχουν χορηγηθεί από τους Ιταλούς «είδη προστασίας και πρώτης ανάγκης», ενώ στο κλιμάκιο γιατρών που επιβιβάστηκε δεν έχει δηλωθεί κάποιος τραυματισμός από επιβάτη ή μέλος του πληρώματος.
Η φωτιά, που τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο, εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο γκαράζ, υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα αιτίες.
Στην επιχείρηση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν πλέον στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων του NORMAN ATLANTIC, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Παράλληλα, η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ, που όπως είναι γνωστό διαθέτει επίσης ελικόπτερο, πλησιάζει την Κέρκυρα.
Τέλος 2 αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν προσγειωθεί στα αεροδρόμια του Λέτσε και του Μπάρι για να παραλάβουν Έλληνες διασωθέντες.
Απέτυχε η προσέγγιση του ιταλικού πολεμικού
Οπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση λίγο πριν τις 05.00 την Δευτέρα, διακόπηκε η προσπάθεια να μετεπιβιβαστούν ασφαλώς οι επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Πληροφορίες του Mega θέλουν να επιβιβάστηκαν μόνο 20 περίπου άτομα στο ιταλικό πολεμικό, πριν ο καιρός αναγκάσει τον κυβερνήτη του να το απομακρύνει.
Σημειώνεται ότι από τους 478 συνολικά ανθρώπους που βρίσκονταν στο οχηματαγωγό, έχουν ήδη διασωθεί 264 άτομα.
Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα απο την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας. Από τα 478 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα 268 είναι Ελληνες.
Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση στην επέκταση της πυρκαγιάς φέρονται να συνέβαλαν και σαράντα μεγάλα μπιτόνια λάδι, τα οποία μετέφερε φορτηγό, στο γκαράζ του Norman Atlantic.
Νεκρός ένας Έλληνας
Χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου Ελληνα ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών.
Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι.
Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages