ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΑΓΟΡΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΑΓΟΡΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Επιχειρηματίες και χρηματιστηριακοί αναλυτές, μιλώντας στην «Ημερησία», δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επόμενη ημέρα, ενώ εκφράζουν φόβους για τις επιπτώσεις στη λειτουργία της οικονομίας αλλά και για την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Η συνέχιση της αβεβαιότητας, όπως λένε οι ίδιοι, είναι ότι χειρότερο για την οικονομία καθώς ήδη προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στην πορεία του Χρηματιστηρίου, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις συναλλαγές των ελληνικών εταιρειών με το εξωτερικό και ταυτόχρονα υπονομεύει τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού αλλά και την ικανότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.
Θανάσης Παπανικολάου Διευθύνων σύμβουλος Goody's - Everest
Θανάσης Παπανικολάου Διευθύνων σύμβουλος Goody's - Everest
Ο γενικός διευθυντής της Euroxx Χρηματιστηριακής, Αριστοτέλης Νινιός, θεωρεί πως εισερχόμαστε σε μία περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας, με την κατάσταση πολιτικά και οικονομικά να περιπλέκεται περαιτέρω, ενώ τονίζει πως «φεύγει και το υπόλοιπο επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων (όσων δεν είχαν ρευστοποιήσει τον Δεκέμβριο)». Ο κ. Νινιός εκτιμά πως από εδώ και πέρα ο Γενικός Δείκτης θα κινείται ανάλογα των πολιτικών εξελίξεων, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δείκτες του Χρηματιστηρίου να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουνίου 2012, εάν υπάρξει διεύρυνση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.
Σε ανάλογο μήκος κινείται και ο κ. Διονύσης Λευτάκης, διαχειριστής κεφαλαίων-χρηματιστής, ο οποίος εκτιμά ότι στην καλύτερη περίπτωση οδεύουμε σε περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά και την πολιτική και την οικονομία.
Μιχάλης Τσαούτος Διευθύνων σύμβουλος βιομηχανίας  ΕΨΑ
Μιχάλης Τσαούτος Διευθύνων σύμβουλος βιομηχανίας ΕΨΑ
Το επόμενο διάστημα, υποστηρίζει ο ίδιος, «θα γνωρίσουμε πολιτική πόλωση που θα έχει επιπτώσεις στις οικονομικές αποφάσεις, σε μια περίοδο που οι ελληνικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να δανείζονται ακριβά», ενώ εν αμφιβόλω τίθεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού και η διαμόρφωση του ΑΕΠ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λευτάκη, ο μεγαλύτερος φόβος στα δημοσιονομικά είναι εάν θα μπορέσει η Ελλάδα στο επόμενο διάστημα να αποπληρώσει υποχρεώσεις (ομόλογα) που λήγουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Μαζικές ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. 
Διονύσης Λευτάκης (διαχειριστής κεφαλαίων-χρηματιστής)
Διονύσης Λευτάκης (διαχειριστής κεφαλαίων-χρηματιστής)
Σε χρηματιστηριακό επίπεδο, ο κ. Λευτάκης σημειώνει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο έχει προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις, καθώς «οι ξένοι διαχειριστές κεφαλαίων είχαν προχωρήσει σε πωλήσεις από τον Δεκέμβριο» και προσθέτει πως αυτοί που τώρα πουλάνε είναι φοβισμένοι ιδιώτες. Τα κεφάλαια αυτά, συνεχίζει, «θα επιστρέψουν στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μόνο εάν υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να δώσει λύση στα προβλήματα και προσανατολισμό στην οικονομία».
Για αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας και της μεταβλητότητας στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά μετά τις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της «Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΕΠΕΥ», Νίκος Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως η αγορά είχε προεξοφλήσει ότι το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα είχε την επιθυμητή έκβαση και θα οδηγούμασταν σε πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages