ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΕΦ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΕΦ

ΓΙΟΡΤΗ Γευσιγνωσίας για μικρούς μάγειρες πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του καταστήματος Σουσάμι άνοιξε με αρτοποιήματα με την συμμετοχή του παραρτήματος Μεσσηνίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων αλλά και γονέων.
Τα παιδιά υλοποίησαν γλυκά, φαγητά αλλά και ορεκτικά με την ελάχιστη βοήθεια των γνώσεων που έχουν δημιουργώντας εξαίσια εδέσματα τα οποία βραβεύτηκαν από τους σεφ και ξεχώρισαν. 
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Μεσσηνίας τόνισε ότι η γευσιγνωσία ήταν εξαιρετική μας εντυπωσίασαν περισσότερο από ότι περιμέναμε ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων είναι κοντά σε ανάλογες πρωτοβουλίες ενώ δήλωσε ικανοποιημένος όταν σε καιρούς κρίσης η μαγειρική αποτελεί δημιουργία μαθαίνοντας από τα παιδιά. Εξάλλου σέφ τόνισαν ότι τα παιδιά είναι κοντά στις γιορτές με χειροποίητες δημιουργίες ενώ επέμεινε ότι η Μεσσηνία πρέπει να γίνει γαστρονομικός προορισμός καθώς έχει όλες τις δυνατότητες με τοπικά, παραδοσιακά, φυσικά προιόντα τα οποία δεν γνωρίζουμε πολλές φορές. Στόχος των Αρχιμαγείρων παραμένει η ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας του Νομού αλλά κυρίως να φέρουν τα παιδιά κοντά στον παραδοσιακό τρόπο μαγειρικής που αποτελεί παράδοση από παλιά με προιόντα που μας χαρίζει απλόχερα η Μεσσηνιακή φύση με βάση το μοναδικό κλίμα που ευδοκιμεί στο τόπο μας. 
Η Αγγελική Βρυώνη που πήρε την πρωτοβουλία μίλησε για τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον βιώνοντας αγάπη, δημιουργία ενώ εκτίμησε ότι το χειροποίητο είναι τέχνη, με μεράκι σε αυτούς που θα καταναλώσουν αποτελώντας τους τελικούς αποδέκτες. Εξάλλου το νέο χρόνο προγραμματίζει εργαστήρι για παιδιά που θα ετοιμάζουν νέες δημιουργίες. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages