ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο κέντρο παραγωγής και εξαγωγής του πιο πρώιμου καρπουζιού της Ευρώπης στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κα Ντίνα Νικολάκου, Περικλή Μαντά, Ελένη Αλειφέρη, του Δημάρχου Τριφυλίας Τάκη Κατσίβελα, του Διευθυντή Διεύθυνσης Γεωργίας Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλου, του Γιώργου Μπακούρου, υπηρεσιακών παραγόντων παρουσία παραγωγών και εξαγωγέων.
Ο Περιφερειάρχης άκουσε από τον παραγωγό Μπάμπη Παπαδόπουλο και εξαγωγείς την πορεία της συγκομιδής του προιόντος που εξελίσσεται ικανοποιητικά, αλλά και προβληματισμούς σε θέματα διακίνησης, εμπορίας καθώς και το θέμα των αγροτικών δρόμων που απαιτούν συντήρηση μαζί με αναφορές για την ποιοτική και ποσοτική καλή χρονιά φέτος. 
ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος παρουσίασε στο Περιφερειάρχη την υψηλή τεχνογνωσία της περιοχής, την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων ενώ ο Περιφερειάρχης είπε ότι οι γεωπόνοι θα βγουν στις καλλιέργειες για να ολοκληρωθεί η εξαγωγική περίοδος. Επίσης έγινε αναφορά για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καρπουζιού που φεύγει ώριμο στο εξωτερικό. Επίσης ο κ. Παρασκευόπουλος έθιξε το θέμα των κριτηρίων ωριμότητας στον έλεγχο που διεξάγεται στη περιοχή μιλώντας όμως για άψογη συνεργασία όλων ενώ φορτία έφυγαν ήδη για Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία και χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια οι αιρετοί άρχοντες γεύτηκαν το εξαιρετικό άρωμα και το πλούτο του καρπουζιού από ποικιλίες της περιοχής δείχνοντας εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα του είδους.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι στο κέντρο της παραγωγής στη Τριφυλία η εξέλιξη του καρπουζιού είναι άριστη μεε σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό καθώς στην αγροτική οικονομία έχει κάνει τεράστια πρόοδο ενώ εξήρε την προσπάθεια της Διεύθυνσης Γεωργίας Τριφυλίας με το επίπεδο συνεργασίας των υπαλλήλων της υπηρεσίας, των παραγωγών και του εμπορικού μέρους της εξαγωγής να είναι άρτιο. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε αυτή τη πολιτική η περιφέρεια είναι ταγμένη δίνοντας εντολή για μεταφορά 3 γεωπόνων από τις υπηρεσίες της Μεσσηνίας στη περιοχή Τριφυλίας ενώ προωθείται η αναβάθμιση του γραφείου Μεσσήνης ως τομέα γεωργικής ανάπτυξης. Σημείωσε ότι ενισχύεται η προσπάθεια όλων των παραγωγικών δυνάμεων για να αποδείξουμε ότι εδώ στην Πελοπόννησο μπορούμε να καταφέρουμε...ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages