ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΙΩΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΙΩΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΜΙΑ καλή χρονιά που τονώνει την τοπική οικονομία δημιουργώντας πρωτογενές πλεόνασμα στην Τριφυλία είναι η φετινή για το πιο πρώιμο καρπούζι της Ευρώπης που παράγεται στη περιοχή μας με τις προβλέψεις να μιλούν για περισσότερους από 40.000 τόνους και τιμές ικανοποιητικές για τους παραγωγούς μας.
Η συγκομιδή κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες του Μαίου με εξαγωγικό προσανατολισμό σε περισσότερες χώρες καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη όπως επιβεβαιώνει από το Αγρίλι Φιλιατρών ο μεγαλύτερος παραγωγός Κώστας Μαλάμος ο οποίος το σαββατοκύριακο συγκόμισε μεγάλες ποσότητες. Ο παραγωγός τόνισε ότι οι καιρικές συνθήκες κατά την καρπόδεση ήταν ιδανικές με αποτέλεσμα να επιδρά στην άριστη παραγωγή ενώ φέτος η ποιότητα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Καρπούζια ήδη προωθούνται όπως είπε σε Ιταλία, Τσεχία, Πολωνία, Αγγλία και εσωτερική παραγωγή ενώ καλλιεργεί 300 στρέμματα και ισχύει ότι υπάρχει αυξημένες καλλιεργητικές εκτάσεις κατά 10% περίπου σε σχέση με πέρσι ενώ σε ότι αφορά το κόστος καλλιέργειας εκτίμησε ότι είναι τεράστιο αγγίζοντας ακόμα και τα 1.000 ευρώ ανά στρέμμα αν ο παραγωγός επιλέξει πλήρη προστασία του είδους. Επισήμανε ότι οι τιμές είναι ικανοποιητικές κοντά στα 50 λεπτά το κιλό ελπίζοντας ότι θα σταθεροποιηθούν ενώ έδειξε προσοχή στην ωριμότητα του προιόντος ώστε να φύγει άριστο και εύγεστο για το εξωτερικό, ενώ εκτίμησε ότι θα είναι μια θετική χρονιά για την στρεμματική απόδοση, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η Τριφυλία έχει μέλλον με το καρπούζι και θεωρείται η καλύτερη περιοχή της νότιας Ευρώπης.
ΤΟΥΣ 40.000 ΤΌΝΟΥΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος επιβεβαίωσε ότι εφαρμόζονται υψηλής τεχνικής καλλιέργειες με υβρίδια που έχουν αντίκτυπο στην αγορά, ενώ υπογράμμισε ότι η παραγωγή θα ξεπεράσει τους 40.000 τόνους με έμφαση την άριστη ποιότητα και τα πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καρπουζιού που φεύγει πιστοποιημένο για τις αγορές της Ευρώπης. Εξάλλου καθημερινά δεκάδες φορτία πάνε στις αγορές που έχουν αυξημένη ζήτηση ενώ μίλησε για καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ο έμπορος Νίκος Γκινάλας από την Αμαλιάδα επεξήγησε ότι η αγορά εξελίσσεται καλά ενώ η ζήτηση για καρπούζι είτε υπαίθριο είτε από θερμοκήπια είναι αρκετά ικανοποιητική που συνδυάζεται με άριστη ποιότητα, ενώ η Τερψιθέα και Φιλιατρά έχει ποιοτική αξία με το καρπούζι ενώ οι εξαγωγές επηρεάστηκαν θετικά από τις καιρικές συνθήκες, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, ενώ κάνει αγορές από το 1990 με παραγωγούς από Κυπαρισσία ως τον Μάραθο. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages