ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τη δραματική κατάσταση την οποία πρέπει να αντιπαρέλθουν οι Δήμοι της Μεσσηνίας, μετά την επιβολή των μνημονίων στη χώρα, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, οι δήμαρχοι του νομού. Στη συνάντηση του υπουργού με το δήμαρχο συζητήθηκαν τα εξής θέματα: Εκκρεμότητες σε πολεοδομικές μελέτες του Δήμου (Βέργα, Μαντίνεια, Κηπούπολη, οριοθέτηση οικισμών και χαρακτηρισμός οικισμού παλιού χωριού Μικρής Μαντίνειας ως παραδοσιακού κ.ά.). Αίτημα παραχώρησης, στο Δήμο, τμήματος Αλσυλλίου Αλμυρού Βέργας κατά κυριότητα, προκειμένου να ανεγερθεί παιδικός σταθμός. Διαχείριση υγρών αποβλήτων. Πάντως, ο κ. Τσιρώνης έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων του, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα πολύ καλό παράδειγμα. Πρόσθεσε, δε, ότι για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα φταίνε ορισμένοι στις Βρυξέλλες, που λειτουργούν με συνειδητό τρόπο για την κατάρρευσή του. Παρατήρησε, ακόμη, ότι, σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή προπαγάνδα, η Ελλάδα έχει μικρό δημόσιο τομέα, αλλά είναι αναποτελεσματικός.
Kαυστική ήταν και η τοποθέτηση του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη. Περιγράφοντας την κατάσταση, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις δημοτών μας σε 127 χωριά, καλύπτοντας μια απόσταση 130 χιλιομέτρων! «Με το προσωπικό που διαθέτουμε δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε ούτε τα στοιχειώδη. Σκεφθείτε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας διαθέτει πέντε καινούργια μηχανήματα, τα οποία σκουριάζουν, αφού δεν μπορούμε να προσλάβουμε χειριστή. Σε λίγο δε θα μπορούμε να κινήσουμε ούτε τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας. Οι πολίτες πληρώνουν, έχουν απαιτήσεις και με το δίκιο τους, αλλά τα χέρια μας είναι δεμένα», σχολίασε. Με τη σειρά του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, πρόσθεσε ότι η περιοχή του είναι κατά το 1/3 Natura, αλλά δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης κι αυτό δημιουργεί προβλήματα. Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε και στη... λειψυδρία χρημάτων από το Πράσινο Ταμείο, «στο οποίο έχουμε καταθέσει σειρά ώριμων έργων τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν». Περιγράφοντας την κατάσταση στο Δήμο, πρόσθεσε ότι στην Τεχνική Υπηρεσία υπάρχουν μόνο δύο υπάλληλοι, συν το γεγονός ότι και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι υποστελεχωμένη, ενώ υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε μια σειρά από έργα που μένουν στα συρτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages