ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΟ μεγαλύτερο κέντρο εφαρμοσμένης έρευνας στην ορθή γεωργική πρακτική με υδροπονία επισκέφθηκαν περισσότεροι από 120 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις πρότυπες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της AGRIS A.E. στη Τερψιθέα Κυπαρισσίας στα πλαίσια της εβδομάδας καρπουζιού που ολοκληρώνεται την Παρασκευή.
Στην μονάδα που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου αποτελεί την θερμοκοιτίδα των νέων τάσεων σε υβρίδια και προιόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Θεολόγος Κουράκης τόνισε ότι η επενδυτική δραστηριότητα συνεχίζεται σε 3 περιοχές της Ελλάδας όπως Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη βασιζόμενοι σε υδροπονία και έδαφος με τη Τερψιθέα να αποτελεί την βάση για την Πελοπόννησο, όπου σε συνεργασία με τον Γαλλικό οίκο που συνεργαζόμαστε να υλοποιήσουμε την Διεθνή Εβδομάδα λαχανοκομίας με βάση το καρπούζι και τη ντομάτα. Δίπλα στις εγκαταστάσεις υπάρχει μια πειραματική καλλιέργεια 10 στρεμμάτων καρπουζιού με 16 ποικιλίες σε ερευνητικό και εμπορικό στάδιο που θα βγουν στην αγορά τα επόμενα χρόνια με καρπούζια όλων των τύπων εκπληρώνοντας τις ανάγκες για όλη την Ευρώπη καθώς εξάγεται σε 24 χώρες.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Για την πρώιμη ντομάτα η εταιρία πολλαπλασιαστικού υλικού, όπως υπογράμμισε ο κ. Κουφάκης αναζητά την καλύτερη ποικιλία απαλλαγμένη από λιπάσματα, παθογόνα και άλλους οργανισμούς ώστε να καλύψει τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς και τις εξαγωγές  Επισήμανε ότι ήρθαν 120 σύνεδροι από την Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Ουγγγαρία, Ιταλία, Βοσνία, Κύπρο και αλλού. Σε ερώτηση αν το μέλλον είναι η υδροπονία εξήγησε ότι απαιτεί πόρους για τις εγκαταστάσεις αναγνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο έδαφος είναι τα παθογόνα και για αυτό απαιτείται προσοχή, όμως ήταν ικανοποιημένος που στη Τριφυλία υπάρχουν ήδη 200 στρέμματα. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι το ριζικό σύστημα της ντομάτας να καλλιεργείται πάνω σε αδρανές υλικό, τον πετροβάμβακα, όπου το φυτό λαμβάνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία με αποτέλεσμα ένα άριστο προιόν για τον καταναλωτή. Καταλήγοντας δήλωσε ότι η περιοχή έχει μεγάλες προοπτικές αρκεί να αναπτυχθεί συλλογικά η τάση της υδροπονίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις εγκαταστάσεις είχε ήδη επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με φορείς της περιοχής αλλά και έγκριτοι γεωπόνοι.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages