ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΨΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΨΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ...

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κώστας Μπούρας 
Με χρώματα και πιο συγκεκριμένα με αντίγραφα από πίνακες γνωστών καλλιτεχνών, που τα ζωγράφισαν οι ίδιοι οι μαθητές, γέμισαν οι τοίχοι σε αρκετές τάξεις του Γυμνασίου Κυπαρισσίας δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό τόνο στην όλη εικόνα των αιθουσών. Ολα αυτά χάρη στην Ισαμπέλα Μπέχμαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που είχε την ιδέα ενώ συνέβαλε τα μέγιστα ως ζωγράφος που είναι, αλλά και με τη συμβολή της Σωτηρίας Παναγοπούλου.
 Ολα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του νέου χρόνου αποφάσισαν ότι έπρεπε να βαφτούν οι αίθουσες του σχολείου. Τότε υπήρξε η ιδέα από την κ. Μπέχμαν, αντί να μπουν απλά χρώματα στους τοίχους, να δημιουργηθούν αντίγραφα από πίνακες γνωστών ζωγράφων, προσφερόμενη η ίδια να βοηθήσει τους μαθητές ώστε να δημιουργήσουν. Η ιδέα αυτή άρεσε και έτσι δεν άργησε να γίνει πράξη. Μάλιστα άρεσε τόσο πολύ στους μαθητές, που όλες σχεδόν οι τάξεις ανυπομονούν πότε θα ζωγραφιστεί και η δική τους. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι μόνο ότι ζωγραφίζεται ένας πίνακας, αλλά πρώτα βάφεται όλη η αίθουσα και στην συνέχεια στην πλευρά που έχει τον περισσότερο χώρο σχεδιάζεται και ο πίνακας – η επιλογή του οποίου γίνεται από τους ίδιους τους μαθητές. Ετσι οι ομάδες των μαθητών που επιλέγονται, με ένα πινέλο στο χέρι, κάνουν καταπληκτική δουλειά. Τα παιδιά ξεκινούσαν να βάφουν και να ζωγραφίζουν την τέταρτη αίθουσα του σχολείου, όταν τους διακόψαμε για λίγο. Μιλώντας με τον διευθυντή του σχολείου, Γιάννη Ρούσση, μας είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος με την εκλογή του νέου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κ. Ισαμπέλα και η Αναστασία Παναγοπούλου έριξαν την ιδέα να καλλιτεχνήσουμε τις αίθουσες, έτσι ξεκίνησαν. Σε κάθε αίθουσα ζωγραφίζεται ένα έργο γνωστού καλλιτέχνη και ταυτόχρονα βάφεται και όλη η αίθουσα. Ετσι και καθαρές αίθουσες έχουμε αλλά και τα παιδιά χαίρονται έργα διάσημων καλλιτεχνών. Θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω την κ. Ισαμπέλα και την κ. Αναστασία για την προσπάθεια αυτή η οποία είναι ξεχωριστή για το σχολείο μας.
Σημαντικό είναι πως δεν μπογιατίζουμε απλώς τις αίθουσες, αλλά γίνεται ένα βιωματικό μάθημα για τα παιδιά καθώς τα έργα γίνονται από τα παιδιά με τις οδηγίες της κ. Ισαμπέλα» Μιλώντας από την πλευρά της η Ισαμπέλα Μπεχμαν σημείωσε: «Αυτό ξεκίνησε από την ανάγκη να βάψουμε τις αίθουσες. Αντί να φωνάξουμε ένα μάστορα, είπαμε επειδή πιάνει το χέρι μας να το κάνουμε εμείς οι ίδιες, με την βοήθεια των παιδιών – και καθώς θα βάψουμε είπαμε να φέρουμε αυτό το καλλιτεχνικό που λείπει, διασκεδάζοντας και τα παιδιά. Αυτό άρεσε πολύ σε όλα παιδιά και μου ζητάνε να φτιάξουμε και τις δικές τους αίθουσες, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε. Εγώ απλώς τους δείχνω πώς θα μεταφέρουμε έναν πίνακα στον τοίχο, και το έργο μετά είναι των παιδιών. Επιλέγουμε σχέδια που είναι απλά, μοντέρνα, με απλά χρώματα. Η υπερηφάνεια που έχουν τα παιδιά όταν βλέπουμε μετά το έργο τους είναι αυτό που μετράει για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages