ΞΕΚΙΝΑ ΘΕΤΙΚΑ Η Β ΦΑΣΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΞΕΚΙΝΑ ΘΕΤΙΚΑ Η Β ΦΑΣΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο δάκος αποτελεί το μείζον θέμα στον κλάδο της ελαιοκομίας κάθε χρόνο αφού οι ζημιές που προκαλεί είναι καταστροφικές.
Ωστόσο φέτος το πρόγραμμα της δακοκτονίας κυλάει σε πάρα πολύ καλά επίπεδα με τις παγίδες να είχαν στηθεί έγκαιρα και έτσι να έχουμε θετικά αποτελέσματα στην προστασία των ελαιόδεντρων. Προς το παρόν ζημίες στην Τριφυλία υπάρχουν μόνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του Αυγούστου σε καλλιέργειες πιπεριάς, ντομάτας, καρπουζιού και σε κηπευτικά με διακυμάνσεις ανά γεωγραφική περιοχή καθώς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο το πρόγραμμα δακοκτονίας εξελίσσεται κανονικά σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλου καθώς "η ελαιοκαλλιέργεια μαζί με τα κηπευτικά, τα αμπελοειδή αποτελούν αποτελούν τις κυριότερες καλλιέρργειες ενώ φέτος παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά ως τις 26 Ιουλίου, με δολωματικό ψεκασμό σε όλες τις περιοχές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σε εφαρμογή με το δίκτυο GPS και το δίκτυο παγίδων της υπηρεσίας". 
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Πρόσθεσε ότι "οι δακοσυλλήψεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα καθώς βοήθησαν τα συνεργεία για την επιτάχυνση της εφαρμογής αλλά και οι καιρικές συνθήκες που δεν ήταν ιδανικές για εξάπλωση του εντόμου, καθώς οι παγίδες στήθηκαν νωρίς ώστε να έχουμε αριθμό δειγμάτων ανά περιοχή για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες". Επισήμανε πάντως ότι "δεν χρειάζεται τώρα να εφησυχάσουμε αφού ο δάκος μπορεί γρήγορα να επεκταθεί με υψηλούς πληθυσμούς καθώς το έντομα γεννά 12 αυγά την ημέρα και 3500-400 στο σύνολο της ζωής του δείχνει ότι μέσα σε 2-3 γενεές μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή οπότε ο μόνος τρόπος είναι η καλύτερη καταπολέμηση είναι μόνο με έγκαιρη πρόληψη πριν παρατηρηθεί ζημιά στα ελαιόδεντρα της περιοχής με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων". ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages