Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης τέθηκε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις το θέμα με τους 11 πρώην συμβασιούχους στο τότε δήμο Κυπαρισσίας καθώς η δημοτική αρχή έκανε στροφή 180 μοιρών αίροντας την πρωτοβουλία της για ένδικα μέσα αποδεχόμενοι τελικά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους του προγράμματος Stage που είχαν προσληφθεί στον πρώην Δήμο Κυπαρισσίας με αποτέλεσμα να υλοποιηθεί η διαδικασία πρόσληψής τους στο δήμο. 
Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η απόφαση του δικαστηρίου κοινοποιήθηκε τον Απρίλιο 2012 κι έκτοτε μεσολάβησαν αρκετά θέματα, συμπεραίνοντας ότι η αλλαγή στάσης του Δήμου οφείλεται στο νεο νομοθετικό πλαίσιο που ήδη αποδέχτηκαν κι άλλοι Δήμοι ανά την επικράτεια για την δικαίωση πρώην συμβασιούχων. 
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ανδρινόπουλος χαιρέτησε την αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι η παράταξή του είχε ξεκάθαρη θέση από την αρχή ώστε να μην πάνε τους εργαζόμενους στον Άρειο Πάγο. Από την πλευρά της η επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας κα. Μαραβελή πρόσθεσε ότι η τροπολογία έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ ο δικηγόρος από το δήμο ορίστηκε στις 7 Απριλίου 2017, οπότε οι ημερομηνίες είναι διαφορετικές από αυτές που αρχικά υπέδειξε ο Δήμος. 
«Οι εργαζόμενοι αυτοί κρατούνταν επι χρονιά σε μια ομηρία», εξέφρασε ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης, κριτικάροντας την διαφορετική αρχική αντιμετώπιση από την πλευρά της Δημοτικής αρχής.. Προς το τέλος μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος άσκησε κριτική στην Δημοτική αρχή σε έντονο ύφος γιατί δεν δεχόταν αρχικά ο Δήμαρχος ούτε με ραντεβού για το πρόβλημα αυτό τους συμβασιούχους.. Γ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages