ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

ΤΗΝ εγκατάλειψη του Κοπανακίου με το ψηφιακό ρολόι που καλωσορίζει τους επισκέπτες επισημαίνει προς το πρόεδρο του Κοπανακίου και τον Δήμο, ο Σύλλογος των απανταχού Κοπανακαίων σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Γρηγόρη Ηλιόπουλο που υπογράφει την σχετική ανακοίνωση. Ο Σύλλογος αναλυτικά τονίζει ότι"
"Εγκαταλελειμμένο για πάρα πολλά χρόνια είναι το ρολόι στο Κοπανάκι  λόγω ελλιπούς συντήρησής του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να μπορέσει το ρολόι να ξαναγίνει λειτουργικό, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, έτσι ώστε να είναι εφικτή η λειτουργία του καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα τελευταία χρόνια παραμένει τελείως αναξιοποίητο.
Μπορεί ο Αϊνστάιν να υποστήριζε ότι <<η διάκριση μεταξύ παρόντος, παρελθόντος και μέλλοντος είναι απλώς ψευδαίσθηση>> και πως, κατ΄επέκταση, το ρολόι-ουσιαστικά- μετρά κάτι που δεν έχουμε τόση ανάγκη.
Η αξία όμως του ρολογιού του Κοπανακίου, που μας κοιτά…. αφ΄υψηλού αυτά τα λίγα χρόνια, δεν έγκειται μόνο στη μέτρηση της ουτοπίας του χρόνου, αλλά έγκειται στην διαφήμιση του παζαριού αλλά και των επαγγελματιών, στην πληροφόρηση για διάφορες εκδηλώσεις, για την ώρα, τη θερμοκρασία διότι μπροστά του εκτυλίσσεται το παζάρι και άνθρωποι μετρούν τα λεπτά και περιμένουν με ανυπομονησία το μεταφορικό μέσο για να φύγουν αλλά και μεγαλύτεροι που τρέχουν να προλάβουν να κάνουν τα ψώνια τους.
Το ρολόι της πλατείας αποτελεί σήμα κατατεθέν του χωριού, αφού είναι συνυφασμένο και με άλλες λειτουργίες.
Και για όλους εμάς όμως που το αντικρίζουμε καθημερινά στην ίδια θέση, αποτελεί υπενθύμιση πως ο χρόνος <<ρέει>> σαν χείμαρρος που κυλά ασταμάτητα….."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages