ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΗ ημέρα για την Κυπαρισσία καθώς το μεσημέρι ανακηρύχθηκε σε Επίσημη τελετή στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος, ως επίτιμος Δημότης Τριφυλίας, ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας της χώρας, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Τον Πρόεδρο προσφώνησε υποδεχόμενος στην αίθουσα ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας μέσα σε συγκινητικά όμορφη ατμόσφαιρα, με την πρωτεύουσα του Δήμου που κουβαλά μακρά ιστορία μέσα στο χρόνο. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Καλκαβούρας ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου Δημότη.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παιδικές μνήμες καθώς η Κυπαρισσία αποτελούν προορισμό εκδρομών με τον σιδηρόδρομο με μνεία μάλιστα στον ιστορικό σταθμό του ΟΣΕ, αλλά και την ιστορική αναφορά στην μυθική πόλη του Ομήρου και το όνομά της νεώτερης πόλης. Ενδιαφέρον είχε η αναφορά του στην εμπέδωση της Ευρωπαικής ενότητας που απαιτούν οι καιροί μας. Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσκεψη στο Μητροπολιτικό μέγαρο και ακολούθως επίσημο γεύμα.
Νωρίτερα στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας είδε εκθέματα τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς και τα πρώτα ΦΕΚ σύστασης της Κυπαρισσίας μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages