ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ στην Κυπαρισσία οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στον Μητροπολιτικό ναό της πόης που διακόνησε την περιοχή με το ήθος, τον παράδειγμά του και κυρίως την Αγιοσύνη του που για τους πιστούς αποτελεί παράδειγμα ζωής και στάσης προς τον Δημιουργό.
Στη Κυπαρισσία οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Λιτάνευση των τιμίων λειψάνων και την Εικόνα του φωτεινού Αγίου της τοπικής εκκλησίας με πομπή που συνόδευσε η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, προεξάρχοντος του θεοφιλέστατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. 
Στη κεντρική πλατεία της πόλης εψάλη δέηση με το Απολυτίκιο του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως όπου ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητρόπολης τόνισε ότι "άλλοι τον εδόξασαν, με τη σοφία τους, με τον ηρωισμό τους, άλλοι με το να γίνουν Ευεγέρτες όχι μόνο του τόπου αλλά και ολοκλήρου της πατρίδος μας, άλλοι δόξασαν τον Άγιο Αθανάσιο όπου γης αφού καυχόνται για την καταγωγή τους" για να προσθέσει ότι "είναι ο Άγιος μας, ο Έφορός μας, ο Οδοδέικτης που άλλη μια φορά μας διδάσκει σε όλους με την σοφία του, ο οποίος είναι παράλληλα προστάτης, έφορος και πολιούχος όλων μας αφού από τότε μέχρι σήμερα δεν παύει να μας δείχνει την οδό της σωτηρίας μας". 
 Την ακολουθία της λιτανείας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μερκούρης και Γ. Κατσούλας, ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Ζαχ. Κανελλόπουλος, ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αρχής κ. Γιώργος Μπακούρος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και άλλοι φορείς με τους πιστούς και δημότες της περιοχής. 
Γ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages