ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Θρύλοι του τόπου μας στο διάβα των αιώνων» στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» ήταν ο τίτλος του προγράμματος που παρουσιάστηκε στη Κυπαρισσία, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Νέων του CIOFF, διαπιστευμένου επίσημου εταίρου της Unesco για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά με την συνεργασία του ΓΕΛ Κυπαρισσίας . 
Μάλιστα, το πρόγραμμα αυτό ταυτίζεται με το πρόγραμμα δράσεων της επιτροπής Νέων του CIOFF στην Ελλάδα με τον τίτλο: «Myths and Legends», το οποίο πραγματοποιείται από κάθε επιτροπή του εν λόγω οργανισμού σε όλο τον κόσμο με δράσεις και συνεργασίες με σχολεία, συλλόγους και άλλους φορείς με στόχο την συγκριτική θεώρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς διαφορετικών εθνών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με αυτή την συνεργασία η δράση του ΓΕΛ Κυπαρισσίας θα ξεπεράσει τα σύνορα όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο μέσω του δικτύου ενημέρωσης που ο CIOFF Youth διαθέτει, με αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του δικτύου ενημέρωσης (www.cioffyouth.org) , στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού, αλλά και με δημοσιεύσεις σε περιοδικά που εκδίδει με τις δράσεις και συνεργασίες των Επιτροπών του. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ζητηθεί η συνεργασία και η αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, καθώς και η παρουσία της προέδρου της Επιτροπής κ. Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα Μαρίας Αικατερίνης. 
Έχει, επίσης, αποσταλεί πρόσκληση στο Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Νέων κ. Ιωαννίδη Κωνσταντίνο. Παράλληλα το πρόγραμμα αυτό θα ενταχθεί στη δράση ΚΑ2 του Erasmus+ που θα υλοποιήσει το σχολείο μας τα επόμενα δύο σχολικά έτη και αφορά τη στρατηγική σύμπραξη έξι σχολείων από έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Φιλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Λετονία και Ελλάδα) με τίτλο : «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά»
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Ντρούλια Αικ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΙ: Ευθυμίου Γ., Ζόμπολα Ν., Μπίτσικα Κ., Φιτσώρου Μ., Χήναρης Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages