Βάσια & Νίκος, travelbloggers – εκδρομή στην όμορφη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Βάσια & Νίκος, travelbloggers – εκδρομή στην όμορφη Μεσσηνία

Βάσια & Νίκος, travelbloggers – εκδρομή στην όμορφη Μεσσηνία
Πολλοί συνδυάζουμε τις καλοκαιρινές διακοπές με κάποιο νησί, ωστόσο υπάρχουν εξίσου όμορφα μέρη και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Μόλις τρεις ώρες οδικώς από την Αθήνα, απέχει ο νομός Μεσσηνίας. Ένας προορισμός που αξίζει να τον επισκεφτείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Έχοντας τρεις μέρες στη διάθεσή μας, επισκεφτήκαμε 4 χωριά στο πρώτο μας «Messinia tour», θα σου πούμε λοιπόν γιατί πρέπει και εσύ να τα επισκεφτείς!
1) Για να δεις το αντίγραφο του Πύργου Άϊφελ, μοναδικό στην Ελλάδα. Θα το βρεις μπαίνοντας στην πόλη των Φιλιατρών, κατασκευασμένο το 1960 από τον Χ. Φουρναράκη.
2) Ένα άλλο ορόσημο των Φιλιατρών είναι η υδρόγειος σφαίρα, που βρίσκεται έξω από το γυμνάσιο.
3) Το Κάστρο των Παραμυθιών στο χωριό Αγρίλη. Χτίστηκε τη δεκαετία του ’60 από τον Χ. Φουρναράκη. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το εσωτερικό του παραμένει κλειστό για το κοινό ωστόσο, αξίζει να κάνεις μία στάση για μερικές φωτογραφίες απ’ έξω.
4) Το κάστρο της Κυπαρισσίας, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κάστρα επί Φραγκοκρατίας, προσφέρει θέα προς την πόλη και το Ιόνιο Πέλαγος και αποτελεί και ένα από τα σημεία για να δεις το υπέροχο χρυσό ηλιοβασίλεμα.
5) Η Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά έχουν αρκετά πετρόχτιστα σπίτια, μερικά από αυτά εγκταλελειμένα ή κατεστραμμένα. Ειδικά η Άνω πόλη της Κυπαρισσίας (η παλιά πόλη δηλαδή) η οποία είναι διατηρητέα περιοχή, έχει αρκετά καλντερίμια και λιθόστρωτους δρόμους, που μαζί με το κάστρο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.
5) Η Μαραθόπολη είναι ένα γραφικό ψαροχώρι, με ταβερνάκια και καφετέριες πάνω στη θάλασσα. Απέναντι θα δεις το νησάκι Πρώτη, στο οποίο υπάρχει μόνο ένα μοναστήρι.
Extra info
  • Η Μεσσηνία λέγεται ότι έχει τις καλύτερες παραλίες, και μπορούμε να στο επιβεβαιώσουμε. Βρέχονται από το Ιόνιο Πέλαγος, και τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα. Η παραλία που επισκεφτήκαμε λέγεται Λαγκούβαρδος και βρίσκεται μεταξύ Φιλιατρών και Μαραθόπολης. Παραλία χιλιομέτρων, με απέραντη αμμουδιά, όπου κάνουν και μαθήματα surfing. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί βρίσκουν καταφύγιο και κάνουν φωλιά οι χελώνες καρέτα-καρέτα.
  • Οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών είναι κοντινές, οι δρόμοι είναι γεμάτοι ελαιόδεντρα και καλλιέργειες λαχανικών και καρπουζιών. Οδηγώντας, οι μυρωδιές από τις ντομάτες, τα αγγούρια και τις πιπεριές είναι χαρακτηριστικές.
  • Για διαμονή θα βρεις από ξενοδοχεία και bangalows μέχρι και camping.
  • Σαν πας στη Μεσσηνία μην παραλείψεις να φας γουρουνοπούλα (γουρνοπούλα), θα τη βρεις παντού.
Το tour μας θα συνεχιστεί και σε άλλα μέρη της Μεσσηνίας (Πύλος, Φοινικούντα, Μεθώνη, Κορώνη κ.α.)
To be continued…
Love, BnB Travellers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages