1,5 δισ. τα κέρδη των τραπεζών το 2019 από τις προμήθειες στις συναλλαγές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

1,5 δισ. τα κέρδη των τραπεζών το 2019 από τις προμήθειες στις συναλλαγές

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ..ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Εκτιμήσεις ότι οι «εντός του 2019 συνολικά οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank) εισέπραξαν περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ σε προμήθειες» μεταφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι η «νομιμότητα κάποιων εξ αυτών έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην μεγάλη έρευνα που διεξάγει». Προηγούμενα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια και σχεδόν 1 δισ. ευρώ έσοδα, μόνο το 2018, για τις ελληνικές τράπεζες από προμήθειες και αμοιβές. «Την ίδια ώρα που τα πιστωτικά ιδρύματα μηδένιζαν τα επιτόκια καταθέσεων, χρέωναν ολοένα και περισσότερες προμήθειες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πελατεία τους» αναφέρει στο πλήρες τηλεγράφημά του το ΑΠΕ. 
Ωστόσο παρά τον έλεγχο που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την «έφοδο» της στα κεντρικά γραφεία των τραπεζών, ο χορός των «περίεργων» προμηθειών καλά κρατεί. Τελευταίο κρούσμα αποτελεί η χρέωση από την Τράπεζα Πειραιώς 5 ευρώ ανήμερα πρωτοχρονιάς στους πελάτες του e-banking «ως προμήθεια εγγραφής», την οποία η τράπεζα αναγκάστηκε να πάρει πίσω.» Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, οι τράπεζες επανεξετάζουν συνολικά το ζήτημα των χρεώσεων, με πιθανό σενάριο να δημιουργήσουν «πακέτα», στα πρότυπα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με ενιαία χρέωση, τα οποία θα μπορεί να επιλέγει ο συναλλασσόμενος αναλόγως του εύρους και της συχνότητας των τραπεζικών του συναλλαγών. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για σχέδια για «πακέτα συναλλαγών που θα αγοράζονται από τον πελάτη με συγκεκριμένο κόστος (π.χ. έναντι χρέωσης 15 ευρώ, το πακέτο θα μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνει τη διενέργεια 10 δωρεάν εμβασμάτων, 30 μεταφορές πιστώσεων, 50 επιταγές, πληρωμές προς τρίτους οργανισμούς κ.ο.κ.). Το κόστος των πακέτων θα ορίζεται σε μηνιαία ή ετήσια βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages