ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00΄ στην Κυπαρισσία, συνήλθαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, που εκλέχθηκαν από την εκλογική διαδικασία της 20 Δεκεμβρίου 2019, με σκοπό τη συγκρότησή τους σε Σώμα για τη διετία 2020-2022.
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Κουκούμης Διονύσιος
Αντιπρόεδρος: Δαϊλιάνης Δημήτριος
Γενική Γραμματέας: Κουκούμη Ειρήνη
Ειδικός Γραμματέας: Καλογέρης Γαβριήλ
Ταμίας: Γκόγκα Χριστίνα
Έφορος: Γαλάνης Δημήτριος
Μέλος: Ζωγόπουλος Ιωάννης, ο οποίος είναι και μέλος της Σχολικής Επιτροπής.
Την Παρασκευή 24/1/2020 το νέο Δ.Σ. πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, όπου εκτός της αρχικής γνωριμίας συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα και ελλείψεις του Σχολείου, με σκοπό να συμβάλλει και ο Σύλλογος στην επίλυσή τους.
Ακολούθως μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν χώρους του σχολείου, όπου και διαπίστωσαν πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα στις κτιριακές εγκαταστάσεις (φθαρμένα κουφώματα, τουαλέτες μη λειτουργικές, βρύσες χαλασμένες, κάδοι απορριμμάτων κατεστραμμένοι, κ.α.), αλλά και σε ελλείψεις που αφορούν υλικοτεχνικό εξοπλισμό, φαρμακευτικό υλικό, προϊόντα καθαριότητας, κ.α.
Άμεσα έγινε γνωστοποίηση των προβλημάτων αυτών και με φωτογραφικό υλικό, στον Διευθυντή του Σχολείου, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι για πολλά από τα προβλήματα αυτά έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες.
Εν συνεχεία μέλη του Συλλόγου μας, αιτήθηκαν συνάντηση τόσο με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Φρούσο Νικόλαο, όσο και με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, κ. Αυρηλιώνη Χαράλαμπο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και συγκεκριμένα την 27/1/2020 συναντηθήκαμε μαζί τους, στους χώρους του Δημαρχείου Τριφυλίας, όπου και τους γνωστοποιήσαμε τα σοβαρά προβλήματα που υφίστανται στο Σχολείο.
Οι δύο εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής μας διαβεβαίωσαν πως θα επιλυθούν άμεσα κάποια προβλήματα και κάποια θα προγραμματιστούν για το επόμενο διάστημα με την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ήδη σήμερα, Τρίτη, 28/1, ο κ. Αυρηλιώνης Χαράλαμπος επισκέφτηκε και ο ίδιος το σχολείο με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για καταγραφή – διαπίστωση των προβλημάτων, αλλά και υδραυλικοί του Δήμου για καταγραφή των ζημιών.
Επιπλέον αιτηθήκαμε από τον Διευθυντή του Σχολείου, να συγκληθεί το Σχολικό Συμβούλιο (όπως προβλέπεται από το άρθρο 51 του Ν.1566/85 και συμπληρώθηκε με άρθρο 2 του Ν.2621/98, το οποίο Σχολικό Συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτικά τρεις φορές τον χρόνο), τόσο για τα ανωτέρω σοβαρά προβλήματα, όσο και για το επίκαιρο θέμα της γρίπης, όπου πολλά παιδιά απουσιάζουν από τις σχολικές υποχρεώσεις τους.
Τέλος, εκκρεμεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας, κ. Λεβεντάκη Γεώργιο, όπου θα του γνωστοποιήσουμε τα σοβαρά προβλήματα.
Ο Σύλλογος μας θα παρακολουθεί στενά την επίλυση των θεμάτων αυτών, προκειμένου τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, χωρίς ελλείψεις και προβλήματα που εμποδίζουν το εκπαιδευτικό έργο.
Το Δ.Σ. θα ενημερώνει διαρκώς για τις ενέργειες και τις δράσεις του και ζήτα τη συμμετοχή των γονέων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages