ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΚΟΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ 30.000 ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΚΟΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ 30.000 ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- VIDEO

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ προς το πάνω με την καλύτερη ίσως παραγωγή των τελευταίων 40 ετών, έκανε ως πρόβλεψη ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, καθώς η ελαιοσυγκομιδή αναμένεται να φτάσει τους 30.000 τόνους, μιλώντας στο kyparissianews.com και τον Ραδιοσταθμό ΠΑΛΜΟΣ 90,5.
Αναλυτικά ο κ.Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι ο αρχικός στόχος των 28.000 τόνων που είχαμε κάνει τον περασμένο χρόνο-το 2019- θα ξεπεραστεί καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκομιδής μέχρι τέλος Δεκεμβρίου από τα ελαιοτριβεία-τυποποιητήρια έχουν παραχθεί πάνω από 25.000 τόνους ελαιολάδου, ενώ καθώς υπολείπεται ένα ακόμα ποσοστό 8-10% σε περιοχές της Τριφυλίας.
Την ίδια ώρα προσέγγισε το θέμα λέγοντας ότι φέτος το λάδι είναι άριστης ποιότητας με πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά χωρίς παθογόνα, με αποτέλεσμα αν τυποποιηθεί σωστά μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο ατού για την περιοχή. Ωστόσο παρότι σημειώνεται ρεκόρ στην παραγωγή, στο ναδίρι βρίσκεται η τιμή του..χρυσαφιού της Μεσσηνίας γεγονός που προβληματίζει τους πάντες από παραγωγούς μέχρι τους ελαιοτριβείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages