20η Διημερίδα Κλινικής Μικροβιολογίας με παρουσία Τριφύλιων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

20η Διημερίδα Κλινικής Μικροβιολογίας με παρουσία Τριφύλιων

Στις 24 - 25 Ιανουαρίου , στο Αμφιθέατρο 251 του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας στην Αθήνα ,πραγματοποιήθηκε η 20η Διημερίδα Κλινικής Μικροβιολογίας από την Εταιρία Κλινικής Μικροβιολογίας και Εργαστηριακής Διαγνωστικής με θέμα : << Δημόσια Υγεία : ο ρόλος του Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας στη διάγνωση , θεραπεία και πρόληψη των λοιμώξεων >> Τα θέματα ήταν πολλά και ενδιαφέροντα.Μερικά από αυτά είναι τα εξής : 
Oι μυκητιακές λοιμώξεις , ως πρόβλημα δημόσιας υγείας. Σημαντικές παρασιτώσεις στην Ελλάδα , επιδημιολογία και διάγνωση : Υδατίδωση , ελονοσία , λεϊσμανίαση. Βακτηριακή μηνιγγίτιδα Legionella Λιστέρια Σύφιλη Επιδημίες ιλαράς στην Ελλάδα Διάγνωση της γρίπης και πρόληψη της διασποράς της στο Νοσοκομείο Διάγνωση και επιδημιολογία HPV Ο ρόλος του Κλινικού Μικροβιολόγου στον έλεγχο / πρόληψη των λοιμώξεων και την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών Φυματίωση και δημόσια υγεία Η αντοχή , ως πρόβλημα Δημόσιας Υγείας και προοπτικές θεραπευτικής αντιμετώπισης Δεδομένα εργαστηριακής επιτήρησης της βακτηριακής αντοχής. Συμμετείχε η Εργαστηριακή Ιατρός Βιοπαθολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη -Μαρίνη από τα Εργαστήρια , Αμβροσίου Φραντζή 19, Κυπαρισσία και Σωκράτους 16, Γαργαλιάνων Μεσσηνίας. Έγινε τέλος και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages