ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 20204 LIVE: 7 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-video - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 20204 LIVE: 7 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-video




Ώρα εκλογών σήμανε για την Ευρώπη με μεγάλο το διακύβευμα για την επόμενη ημέρα τόσο για τις πολιτικές που θα αναπτυχθούν όσο για τα πρόσωπα για τα κόμματα. Κρίσιμο όπως φαίνεται είναι το ζήτημα που έχει να κάνει με το που θα κλειδώσει η αποχή καθώς έκλεισαν οι κάλπες με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται ομαλά αν και δε λείπουν τα παρατράγουδα.
Στα 5 εκλογικά τμήματα της Κυπαρισσίας υπήρξε μειωμένη συμμετοχή με αποχή πάνω από 65% καθώς οι ψηφοφόροι προτίμησαν κυρίως να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τις πρωινές ώρες. Ελλείψεις ωστόσο παρουσιάστηκαν μόνο σε εφορευτικές επιτροπές, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε για...μπάνιο στις παραλίες μετά την ψηφοφορία.

Επτά τα κόμματα που θα εκπροσωπηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών, μένει εκτός η Φωνή Λογικής – Περί το 18% η συνολική δύναμη των ακροδεξιών κομμάτων.

Η αποχή ρεκόρ που φτάνει στο 59,5%, οι απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία σε συνδυασμό με την άνοδο των κομμάτων που κινούνται στα δεξιά της, αλλά και γενικότερα η ενίσχυση της αντισυστημικής ψήφου είναι τα βασικά μηνύματα της κάλπης των ευρωεκλογών, όπως αυτά αποτυπώνονταν στην εκτίμηση αποτελέσματος που εξέδωσε η Singular Logic λίγο πριν τις 9 το βράδυ.  Κάτω από τον πήχη του είχε θέσει κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που εν τέλει δεν κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις των εθνικών εκλογών. Ωστόσο ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να καρπωθεί τις απώλειες του κόμματος της αξιωματικής αντίπολίτευσης.  

Τα επτά κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή, ενώ στο όριο του 3% κινείται η Φωνή Λογικής. Εκτός μένουν το ΜέΡΑ25 και η Νέα Αριστερά.

Με την ενσωμάτωση στο 61,18% μετά το κλείσιμο της κάλπης στις ευρωεκλογές, η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 27,69% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 14,85%. Στο 39,49% η συμμετοχή.

Σφοδρή μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ η μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών είναι η Φωνή της Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ο χάρτης της Ελλάδας είναι μπλε, εκτός από δύο νομούς στην Κρήτη με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται σε Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ σε Ροδόπη και Ξάνθη είναι πρώτο το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ.

Live σύνδεση με το BEST 

Το υπουργείο Εσωτερικών, με την ενσωμάτωση περίπου στο 67%, δίνει τα εξής αποτελέσματα: 

Νέα Δημοκρατία 27.7%, ΣΥΡΙΖΑ 14,8%, ΠΑΣΟΚ 13,02%, Ελληνική Λύση 9,73%, ΚΚΕ 9,3%, Νίκη 4,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, Φωνή Λογικής 3,05%.

Από εκεί και πέρα, μακριά από το 3% είναι η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages