Στο «σφυρί» 286 μονάδες με τουριστικά καταλύματα και 4 στην Τριφυλία-Τουρισμός σε μαύρο φόντο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Στο «σφυρί» 286 μονάδες με τουριστικά καταλύματα και 4 στην Τριφυλία-Τουρισμός σε μαύρο φόντο


Στο «σφυρί» έχουν βγει 286 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, ανά την Ελλάδα, που διατίθενται προς πώληση, τις τελευταίες 30 ημέρες, μέσω ιστοσελίδων αγγελιών ακινήτων.
Πιο συγκεκριμένα, έχουν αναρτηθεί, μεταξύ άλλων: 45 αγγελίες στην Αττική, 5 στην Ήπειρο, 33 στην Χαλκιδική, 26 στη Πελοπόννησο, 14 στη Θεσσαλία, 42 στη Κρήτη, 30 στις Κυκλάδες, 33 στα Δωδεκάνησα, 14 στην Εύβοια, 13 στα νησιά του Αργοσαρωνικού 11 στα νησιά του Ιονίου.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Σε ότι αφορά την Τριφυλία αλλά γενικότερα τον Κυπαρισσιακό κόλπο έχουν βγει στο σφυρί τουλάχιστον 4 ξενοδχοειακές μονάδες σε Καλονερό, Κυπαρισσία και προς την περιοχή των Γαργαλιάνων, ενώ ο κίνδυνος για το Νομό είναι μεγάλος καθώς το κόστος συντήρησης είναι τεράστιο. 
Αυξήθηκαν κατά 40,19% σε σχέση με πέρυσι οι αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων
 «Οι καταχωρημένες αγγελίες τη φετινή χρονιά παρουσιάζουν αύξηση κατά 40,19% σε σχέση με τον Μάιο του 2023 όταν είχαν αναρτηθεί προς πώληση 204 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα. Πρόκειται για στοιχεία «έκπληξη» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 
Σίγουρα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών αλλά δύσκολα θα έβρισκε κανείς στο παρελθόν τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα», αναφέρει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του E – Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας μιλώντας στον ιστότοπο iefimerida. 
 Στην έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου σημειώνεται ότι η αυξημένη διαθεσιμότητα καταγράφει μια τάση στον συγκεκριμένο κλάδο. Καθώς, στην πραγματικότητα, τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα διότι ένα μεγάλο μέρος ξενοδοχειακών μονάδων, που διατίθενται προς πώλησης, δεν αναρτώνται σε ιστοσελίδες αγγελιών για ευνόητους λόγους. 
Μεγάλη διαθεσιμότητα, σύμφωνα πάντα με τις αναρτημένες αγγελίες, καταγράφεται κυρίως σε ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας από 10 έως 30 δωμάτια, ξενοδοχειακές μονάδες ή και τουριστικά καταλύματα που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν σε οικογενειακή βάση, αποτελώντας βασικό πυλώνα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εν γένει τη ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας. Πλειστηριασμοί ξενοδοχειακών μονάδων Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα «χτύπησε» ή αναμένεται να «χτυπήσει» το ηλεκτρονικό σφυρί του πλειστηριασμού για πολλές ξενοδοχειακές μονάδες τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages