Τα λείψανα 8 Ελλήνων στρατιωτών επανπατρίστηκαν από την Κύπρο – Συγκίνηση για την σωρό του Κυπαρίσσιου Παναγιώτη Ηλιόπουλου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Τα λείψανα 8 Ελλήνων στρατιωτών επανπατρίστηκαν από την Κύπρο – Συγκίνηση για την σωρό του Κυπαρίσσιου Παναγιώτη Ηλιόπουλου

 


ΤΙΜΗΘΗΚΕ ο Ήρωας Ανθυπασπιστής Πεζικού Παναγιώτης Ηλιόπουλος από την Κυπαρισσία που έχασε τη ζωή του στο Κυπριακό από τους Τούρκους

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων οκτώ Ελλήνων οπλιτών πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή από την Κύπρο στην αεροπορική βάση Ελευσίνας.

Η τελετή, έγινε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια. Τα λείψανα των ηρώων επέστρεψαν στην Ελλάδα από την Κύπρο με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι οκτώ οπλίτες υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου. Οι ταφές θα πραγματοποιηθούν στον Μεγαπλάτανο Πέλλας, στην Καισαριανή, τη Γορτυνία, τα Άνω Λιόσια, την Κρύα Βρύση Πέλλας, το Ηράκλειο, τον Ερύμανθο Αχαΐας και την Κυπαρισσία.

Πρόκειται για τον Ανθυπολοχαγό Πεζικού Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη, τον Ανθυπασπιστή Διαβιβάσεων Γεώργιο Αναλυτή, τους Ανθυπασπιστές Πεζικού Αναστάσιο Κρατημένο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Τσιτιρίδη, Γεώργιο Μαρτζάκλη και Ηλία Τούλη και τον Ανθυπασπιστή Καταδρομών Ιωάννη Ηλιόπουλο.

Στην ιδιαίτερη αυτή τελετή επαναπατρισμού συμμετείχαν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδη, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Να σημειωθεί ότι σε αυτόν τον αγώνα εκτός από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, την ζωή του έχασε και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από το Κρυονέρι Τριφυλίας.

φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages