Διαμαρτυρία Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για τις άφαντες πληρωμές των Οικολογικών Σχημάτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Διαμαρτυρία Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για τις άφαντες πληρωμές των Οικολογικών Σχημάτων


 Όσον αφορά τις πληρωμές των οικολογικών σχημάτων ακόμα περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί, εκτός από το κούρεμα μέσω του ΦΕΚ της τελευταίας στιγμής.

Το ίδιο το υπουργείο δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, ενώ ο Υπουργός ΑΑΤ, στις δηλώσεις του με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα διαφάνειας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρόλα αυτά αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία των πληρωμών του Πάσχα. Να πούμε εδώ ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λειτουργεί αφεαυτου του, αλλά υπο τη σκέπη του ΥΠΑΑΤ και του αρμόδιου υπουργού κ. Αυγενάκη. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το πως συστήνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ιστοσελιδα του.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) είναι ο Ελληνικός Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
https://www.opekepe.gr/homepage-gr/opekepe-organisation-history-gr

Τονίζουμε δε πως σε αχαρτογράφητα νερά εκτιμούμε ότι θα κινηθούν και οι φετινές δηλώσεις…

Για την ιστορία να πούμε πως για το κούρεμα των οικολογικών σχημάτων ο Αγροτικός Σύλλογος το Πάσχα είχε έκδοση σχετική ανακοίνωση μέρος της οποίας επισυνάπτουμε:

” Το “πρασινισμα” μαύρισε το Πάσχα των αγροτών.
Με μεγάλες περικοπές έγιναν οι πληρωμές των οικολογικών σχημάτων δια χειρός της κυβέρνησης η οποία δυο μέρες πριν την κατάθεση των χρημάτων ψήφισε το κούρεμα σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος B’ 2537/29.04.2024, ενω ο υπουργός Αυγενακης πουλούσε για άλλη μια φόρα σενάρια επιτυχίας, τις πλάτες του πολύπαθου πρωτογενούς τομέα. Να σημειωθεί εδω οτι υπαρχουν δικαιούχοι που δεν πληρωθηκαν καθόλου.
Μεγάλοι κερδισμένοι, οι “τεχνικοί σύμβουλοι” με τα μεγάλα ψάρια να κάνουν πάρτυ, με χρεώσεις επί ποσοστού επιδότησης επαυξημένου αυτού που τελικά εισέπραξαν οι δικαιούχοι.
Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να μη σκυψουν το κεφάλι για άλλη μια φορά, ο Αγροτικός κόσμος πρέπει ο ίδιος να βάλει τέλος στη κοροϊδία και τον εμπαιγμό άμεσα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages