Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ και η Ελλάδα αποχαιρετά την μεγάλη ηθοποιό Δέσποινα Στυλιανοπούλου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ και η Ελλάδα αποχαιρετά την μεγάλη ηθοποιό Δέσποινα Στυλιανοπούλου

 


ΜΕ θλίψη η Κυπαρισσία αλλά κυρίως όλη η Ελλάδα αποαχαρετά σήμερα με οδύνη  την αγαπημένη Μεσσηνια ηθοποιό Δέσποινα Στυλιανοπούλου η οποία τα τελευταία χρόνια διέμενε στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Ο δημοσιογράφος του kyparissianews.com Ιωάννης Μποζίκας προ ετών είχε την χαρά να γνωρίσει από κοντά την μεγάλη ηθοποιό του Ελληνικού κινηματογράφου για μια συνέντευξη. Η ηθοποιός άριστη σχέση φιλίας  με την Κυπαρίσσια ηθοποιό Κακια Κοντοπούλου την οποία φιλοξενούσε στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσιας περισσότερες φορές.

ΔΕΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Παρά την πρόταση ωστόσο από το kyparissianews.com να τιμηθεί εν ζωή από τον Δήμο Τριφυλίας αυτό δεν κατέστη ποτέ εφικτό.

Μάλιστα όπως μας αναφέρουν αναγνώστες από την Άνω Πόλη και συνεργάτες μας η ηθοποιός την τη Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά του Επιταφίου της Αγίας Τριάδας στα καλντερίμια της Αρκαδιας έψαλε τα εγκώμια μαζί με τους κατοίκους της περιοχής.

Ανεπανάληπτη ήταν η Μεγάλη Παρασκευή στην Αγια Τριάδα προ 25ετιας όπου και ο Γρηγόρης Βαλτινος (ξάδελφος της οινολόγου Κατερίνας Μπιθα) βρέθηκε με την Δέσποινα και την Κακια αποδίδοντας μαζί μας τους επιτάφιους ύμνους όπως επιβεβαιώνει σε σχόλιό του ο αναγνώστη μας εξ Αθηνών Ηλίας Παν. Γιαννόπουλος.

Ποια ήταν η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε το 1937 στη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1959, εμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη στην τραγωδία «Ηλέκτρα». Συνέχισε να παίζει στο θέατρο, σε έργα πρόζας, αλλά και σε επιθεωρήσεις.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1961 στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο Ξένος της Νύχτας». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου. Στη συνέχεια, καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους και ιδιαίτερα στον τυποποιημένο ρόλο της υπηρέτριας που, αν και δεύτερος, καθόριζε την επιτυχία της ταινίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην πρώτη της ταινία την προόριζαν για το ρόλο μιας σέξι νεαρής που θα ξελόγιαζε τον άντρα της Χριστίνας Σύλβα. Όμως εκείνη διάβασε το σενάριο και της έκανε…. κλικ ο ρόλος της υπηρέτριας, αν και είχε μόνο τρεις ατάκες. Έτσι πήγε στον παραγωγό και του ζήτησε να παίξει εκείνον το ρόλο «Δεν θέλω να γίνω πρωταγωνίστρια, δεν θέλω να γίνω σέξι-γούμαν. Εγώ θα κάνω την υπηρέτρια και θα της δώσω και όνομα», έχει πει σε συνέντευξη. Και είχε προσθέσει: «Έφτιαξα, λοιπόν, τη Σταυρούλα και ο σεναριογράφος κάθε μέρα μέχρι να τελειώσει η ταινία πρόσθετε ρόλο. Ώσπου στο τέλος η υπηρέτρια έγινε πρωταγωνίστρια! Την επόμενη μέρα είχα απ’ έξω απ’ το σπίτι μου άλλα 17 σενάρια για ρόλους υπηρέτριας!».

Έπαιξε, δίπλα στους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του κινηματογράφου, σε περισσότερες από 100 ταινίες, κάτι, που όπως λέει η ίδια, αποτέλεσε μεγάλο σχολείο. Από το 1973 υπήρξε κατά περιόδους θιασάρχης στο θέατρο “Αυλαία” στον Πειραιά. Μάλιστα το 1967 γύρισε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα σε 12 μήνες. Γι’ αυτό εκείνο το έτος ήταν η χρονιά της. «Αυτό ήταν το παράσημό μου, ο πλούτος και η επιβράβευσή μου», έχει πει.

Το 2012 κυκλοφόρησε βιβλίο με στιγμές από τη ζωή της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» (εκδόσεις Τετράγωνο). Την περίοδο 2013-’14 πρωταγωνιστεί στο έργο «Οίκος Ευγηρίας» στο θέατρο Ορφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages