Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη φετινή δακοκτονία σε όλη την Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη φετινή δακοκτονία σε όλη την Μεσσηνία


Στα πλαίσια έναρξης του ετήσιου προγράμματος δακοκτονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου, στα γραφεία της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, ενημερωτική συνάντηση με τους αναδόχους παγιδοθεσίας και δολωματικών από εδάφους ψεκασμών
Έγινε εκτενής ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, με σκοπό την άρτια οργάνωση του προγράμματος και την επιτυχή αποτελεσματικότητα των ψεκασμών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίδειξη τοποθέτησης και χρήσης νέων τεχνολογιών γεωπληροφορικής, για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών (gps) σε γεωργικό ελκυστήρα. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας στην παρέμβασή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των αναδόχων και των στελεχών της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι μετά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος εγκατάστασης των καταγραφικών πορείας και ροής φαρμάκου (gps και ροόμετρα), την τρέχουσα περίοδο δακοκτονίας θα εφαρμοστεί στο σύνολο των ορίων των ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας, αλλά και στην υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Στόχος αποτελεί πάντα, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, η βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών προς όφελος της παραγωγικής διαδικασίας. 
Ειδικότερα για την τρέχουσα περίοδο υπάρχει ποικιλία και επάρκεια φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο σκεύασμα με τη δραστική ουσία Spinosad, το οποία έχει μεγάλη θνησιμότητα στους δακοπληθυσμούς. Τέλος αναφέρθηκε στην έναρξη των δολωματικών ψεκασμών, η οποία όπως τόνισε εξαρτάται από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της παγιδοθεσίας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι είναι και οι αρμόδιοι για την διενέργεια των ψεκασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages