Χωρίς λύση η έλλειψη εργατών γης – Ημερίδα στα Φιλιατρά με ζοφερό μέλλον στη παραγωγή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Χωρίς λύση η έλλειψη εργατών γης – Ημερίδα στα Φιλιατρά με ζοφερό μέλλον στη παραγωγή

 


Η έλλειψη εργατών γης, η οποία απειλεί την αγροτική παραγωγή στην Τριφυλία, ήταν το θέμα συζήτησης ανοιχτής συγκέντρωσης που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 9.00 το βράδυ, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Η έλλειψη εργατών γης αποτελεί ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας τα τελευταία χρόνια. Καθώς η ζήτηση για γεωργικά προϊόντα αυξάνεται, η δυσκολία εύρεσης εργατικού δυναμικού για τη συγκομιδή και την επεξεργασία αυτών των προϊόντων γίνεται όλο και πιο έντονη. Η κατάσταση αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγική διαδικασία, την οικονομία και τη βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων όπως τονίστηκε από τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ζήτησαν λύση εδώ και τώρα.

Ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος έδωσε στοιχεία για την παράγωγη, τονίζοντας ότι όλοι μαζί θα πρέπει να κινηθούν για αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Επιπλέον αναφορά έκανε και για το μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς τόνισε ότι η μόνη η λύση ειναι η βελτιστοποίηση της διαδικασίας των μετακλήσεων και η ένταξη στην περιοχής των Φιλιατρών στο πλάνο της κυβέρνησης για τις διακρατικές συμφωνίες που ειναι σε εξέλιξη, με Αρμενία, Γεωργία, Βιετνάμ και Φιλιππίνες για προσέλκυση εργατών.

Από την πλευρά του ο Ασημάκης Ντεμερούκας, πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και υπεύθυνος αγροτικής πολίτικης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας, έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση κάνοντας λόγω για μειωμένα αντανακλαστικά. Το πρόβλημα είπε ότι ξεκίνησε το 2020 και οι αγρότες και οι αγροτικοί σύλλογοι προειδοποιούσαν από τότε και προτείνοντας λύσεις, ωστόσο όπως ανέφερε η κυβέρνηση λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων επέλεξε να μην υλοποιήσει τα αιτήματα σε εκείνη τη φάση και τώρα ειναι αργά. Όπως είπε η λύση ειναι η ενεργοποίηση των πρεσβειών για ταχεία αποστολή των εργατών οι οποίοι κρίνονται κατάλληλοι, μετά την πρόσκληση των αγροτών.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτήςτης “Ενωτικής πρωτοβουλίας/ ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι θα πρέπει να καταγραφούν τα προβλήματα των αγροτών και να συγκροτηθεί μία επιτροπή ώστε όλοι μαζί να επισκεφθούν τον αρμόδιο υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages