Έπεσαν οι υπογραφές στο οδικό έργο για την Παράκαμψη Γιάλοβας στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Έπεσαν οι υπογραφές στο οδικό έργο για την Παράκαμψη Γιάλοβας στη Μεσσηνία


Η μεγάλη στιγμή έφτασε για το οδικό έργο για την παράκαμψη Γιάλοβας. Το σημαντικό αυτό έργο για την Μεσσηνία  στην φάση υλοποίησης καθώς πέφτουν οι υπογραφές όπως σας ε
ίχε ενημερώσει το ypodomes.com. Για να γίνει αυτό πέρασε πρώτα από μια δικαστική προσφυγή που είχε γίνει στο ΣτΕ για τις απαλλοτριώσεις η οποία απερρίφθη. Να θυμίσουμε πως από τα τέλη του περασμένου έτους, είχε εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ είχε παρουσιαστεί και στη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.

Ανάδοχος είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με προσφορά που έφτασε στο 26%. Στον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 22 Νοεμβρίου 2022 οι προσφορές κυμάνθηκαν από το 4% μέχρι και 26% που έφτασε τελικά η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Το έργο έχει αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ποσό 40,5 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει τον ΦΠΑ. Από αυτά το ποσό τα 37,35 είναι για το έργο και τα υπόλοιπα 3,15 είναι η ύπαρξη μιας προαίρεσης (δηλαδή ενδεχομένως πρόσθετου έργου) ύψους 3,15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός ισόπεδου κόμβου, παράπλευρου δικτύου, διευθέτηση χειμάρρων Ξερολάγκαδου, Γιανούζαγα και Ξεριά.

Το έργο προ καιρού έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025 του υπουργείου ενώ από τον Μάρτιο του 2023 χαρακτηρίστηκε ως “εθνικού επιπέδου”. Παράλληλα με άλλη απόφαση κηρύχθηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του υπόψη έργου.

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως το έργο εφόσον δεν συναντήσει καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής, θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025. Είναι ακόμα ένα έργο που προσθέτει στο portfolio της η ΙΝΤΡΑΚΑΤ για το 2024. Με αυτό θα συνεχίσει την μεγέθυνση του ανεκτέλεστου της και της γενικότερης θέσης της στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages