Παραλία...ψήφισαν οι πολίτες στη Τριφυλία-Ρεκόρ αποχής στην Οιχαλία-Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Πύλο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Παραλία...ψήφισαν οι πολίτες στη Τριφυλία-Ρεκόρ αποχής στην Οιχαλία-Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Πύλο

 


Οι πολίτες ψηφισαν παραλίες γυρίζοντας την πλάτη στις Ευρωεκλογές.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών όπως καταφράφαμε στο χθεσινό ρεππορτάζ από τα εκλογικά τμήματα επιβεβαιώνουν τα υψηλά ποσοστά αποχής, η οποία ξεπέρασε το 65% στην Τριφυλία! Στην εκλογική διαδικασία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ψήφισαν τελικά 10.309 πολίτες σε σύνολο 29.663 εγγεγραμμένων, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής να αγγίζειτο 34,75 ενώ τέταρτο κόμμα ήρθε αυτό του Βελόπουλου, ενώ τα ποσοστά άλλων κομμάτων εκτός από την Πλεύση Ελευθερίας ήταν απογοητευτικά!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ευρωεκλογές στον Δήμο Οιχαλίας: Ρεκόρ αποχής με 69%

Ρεκόρ αποχής καταγράφεται και στον Δήμο Οιχαλίας με ποσοστό 69%, καθώς μόλις 5.490 προσήλθαν στις κάλπες από τους 17.658. Η πολύ μεγάλη αποχή σημειώνεται σε όλη τη χώρα, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους κυβερνώντες. Ωστόσο, το ποσοστό της ΝΔ στην Οιχαλία, ξεπέρασε το πανελλαδικό όριο του 28%, καταγράφοντας 35% (1.882 ψήφοι), με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα που είναι το ΠΑΣΟΚ και κατέγραψε σχεδόν 12% (11,98%-644 ψήφους). Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Αμέσως μετά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Φωνή της Λογικής.

Ευρωεκλογές στον Δήμο Πύλου-Νέστορος:

 Έκπληξη με δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ 19%

 Πρώτο κόμμα αναδείχτηκε η ΝΔ με ποσοστό κάτω από το πανελλαδικό όριο, στα 26% και 2.239 ψήφους, την έκπληξη έκανε όμως το ΠΑΣΟΚ, που αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη με ποσοστό σχεδόν 19% (18,67% και 1.582 ψήφους) που ξεπερνάει κατά πολύ το όριο στην Επικράτεια. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση-Βελόπουλος, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας. Μεγάλο ποσοστό αποχής και στον Δήμο Πύλου-Νέστορος (67,3%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages